mat

Livly konkurs

Skykjøkken-selskapet kom ikke i mål med planlagt emisjon.

Jonas Stokke, daglig leder i Livly sammen med Sandor Camai, Head Chef (i sort) og Budda BK, Sous Chef (i hvitt).
Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble det åpnet oppbud i Livly ved Oslo tingrett, skriver Finansavisen.

Gründer Jonas Stokke opplyser at gjelden til kreditorene er rundt 5 millioner kroner.

– Det er en trist dag på jobben for Livly teamet på 30, uttaler han i en pressemelding.

– Etter å ha sendt ut over 120.000 retter på vegne av lokale restauranter og nasjonale merkevarer, er det synd å måtte avslutte her, fortsetter Stokke.

Dette var utslagsgivende

Selskapet har drevet tre skykjøkken i Oslo, og Shifter omtalte Livly sist da de inngikk et samarbeid med Youtube-kanalen Sidemens nye hurtigmat-satsing i Norge.

Livly var i Norge tidlig ute med å hoppe på den globale "ghost kitchen"-trenden, etter først å ha utviklet en app som skulle lokke folk til byen, med tilbud på restaurantmat.

– Det er helt klart at endringen i sentimentet i kapitalmarkedet har gjort det tøffere å skaffe finansiering til vekstselskaper, og det var utslagsgivende for at den planlagte emisjonen til Livly ikke kom i havn, sier Stokke videre og fortsetter:

– Livly forfulgte et oppkjøpsspor og var i dialog med en norsk og en amerikansk aktør, men heller ikke det førte frem, og da så styret seg nødt til å begjære oppbud.

Stokke sier han ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre fremover.

– Det viktigste nå er å sørge for en ryddig avslutning på dette kapittelet, og så får vi se hva fremtiden bringer, sier gründeren.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*