INVESTOR

Oda-gründer Karl Munthe-Kaas.

Kinnevik skriver ned Oda ytterligere

Storeieren som kontrollerer mer enn en fjerdedel av aksjene, mener beholdningen er enda mindre verdt nå enn da Oda hentet penger til en verdivurdering 80 prosent under toppen i vinter.

Publisert

Etter en intens pengejakt i et knusktørt marked, la svenske Kinnevik sammen ned Verdane og Summa Equity 1,5 milliarder kroner på bordet i vinter. Trioen tok da kontroll over mer enn 50 prosent av aksjene i det nettbaserte supermarkedet Oda.

Etter transaksjonen ble verdien på det norske selskapet satt til 3,5 milliarder kroner. Kinneviks andel på 27 prosent var verdt omtrent 940 millioner kroner, noe som ble bekreftet i investorens kvartalsrapport.

Nå har Kinnevik skrevet ned verdien ytterligere, og vurderer Oda-beholdningen sin til å være verdt 772 millioner kroner.

Det vil si at de verdsetter hele selskapet til 2,85 milliarder kroner, et kutt på 18,6 prosent eller 650 millioner kroner siden desember.

Det skal sies at den svenske kronen har styrket seg siden emisjonen, da den var omtrent på par med den norske. Det er grunn til å tro at rundt halvparten av verdijusteringen skyldes valutakursen, mens resten kan tilskrives markedstilpasning.

Kinnevik er også storeier i det svenske svaret på Oda, Mathem, som nylig hentet 500 millioner kroner til kraftig redusert prising.