mat

Gründeren henter 30 millioner kroner, men nå velger han familien

Robert Ekrem overlater roret i Völur til internasjonal superprofil, når han snart blir far til barn nummer to. 

Anna Turvoll (t.v.) tar over toppjobben i Völur etter gründer Robert Ekrem.
Publisert Sist oppdatert

Det har gått snart tre år siden Shifter første gang skrev om gründeren som hadde hoppet av fra kjøttgiganten Nortura, for å starte for seg selv. Den gang var det bare en håndfull personer. Siden har selskapet som bruker kunstig intelligens til å hindre sløsing og svinn i kjøttproduksjonen, vokst til over 30 hoder. Nå takker gründer Robert Ekrem for seg, i det han offentliggjør at selskapet har hentet 2,85 millioner dollar i frisk vekstkapital fra  blant annet to prestisjetunge amerikanske VC-selskaper.

– Jeg blir snart far til to, da må jeg rett og slett gjøre en endring. Völur trenger en sjef som kan dedikere sin tid til et selskap over 9 tidssoner, sier gründer Robert Ekrem om valget han nå har tatt om å overlate CEO-stafettpinnen i Völur. 

Krevende

Kjøtt-tech-startupen har kontorer i Palo Alto og Colorado, i tillegg til Oslo. Det betyr både reisevirksomhet og møter til mange tider av døgnet. Derfor tok Ekrem beslutningen om at dette ikke lot seg kombinere med å være småbarnsfar.

– Det krever mer enn jeg har mulighet til akkurat nå, sier Ekrem.

Han presiserer at han vil fortsette i styret, og slik bidra til Völurs visjon og strategi.

Selv om avgangen kommer overraskende på oss som sitter utenfor, opplever han det selv som ganske udramatisk. Han føler seg trygg på at det er en riktig avgjørelse.

– Vi har fått inn en fantastisk profil til å ta over roret. Det er en utrolig dyktig person som vil ta selskapet videre, sier Ekrem om den nye administrerende direktøren, Anna Turvoll. 

Australsk superprofil 

Turvoll, som opprinnelig er fra Australia, er allerede på plass ved Völurs kontor på Startuplab i Oslo, etter at hun flyttet hit i januar. 

Hun har besøkt Norge mange ganger tidligere sammen med sin norske mann som hun traff for 15 år siden i London. 

– De siste ti årene har vi bodd i Australia, men nå bestemte vi oss for å flytte til flotte Oslo. Det er mange muligheter her, påpeker hun. 

Hun har kjent til Völur en stund og traff Ekrem gjennom det private VC-nettverket hun hadde fra før. 

Turvoll beskrives som en profil med solid og omfattende erfaring innen vekst, bedriftspartnerskap og bærekraftig utvikling. Hun har erfaring fra både kjøttindustrien, startups og kapitalinnhenting. Hun har dessuten vært ti år i ulike strategiske roller i investeringsbanken Goldman Sachs. 

– Hva er dine ambisjoner for Völur i tiden fremover?

–  Vekst for selskapet internasjonalt. Vi ser på dette som det neste kapittelet for Völur sin internasjonale skalering. Selv har jeg bakgrunn med å skalere selskaper internasjonalt gjennom to australske startups. 

­– I takt med at kjøttindustrien i stadig større grad omfavner AI og nye teknologier, har Völur en sterk posisjon til å lede an i utviklingen av en mer optimal og bærekraftig industri. Selskapets innovasjon, i kombinasjon med en sterk markedsposisjon, tilbyr en fantastisk plattform for vekst. Jeg ser frem til å lede det talentfulle teamet mot å bli et verdensledende data- og AI-selskap for kjøttindustrien, sier Turvoll. 

Skiftarbeider

Under Robert Ekrems ledelse har Völur vokst fra sin begynnelse til et globalt selskap innen optimalisering av kjøttindustrien.

– Hvordan har det vært å være gründer med et barn?

– Det har vært en «busy time», for å si det slik. Det er jo et skiftarbeid, først vanlig arbeid og så ordne med barna, og så jobbe igjen, i tillegg til reisingen. Det er en fullstappet hverdag.

– Vil du si at du nå prioriterer familien?

– Jeg vil si at jeg prioriterer å få til familielivet på en god måte.

– Er du happy eller vemodig nå?

– Det er jo spesielt. Jeg har vært med å bygge opp dette fra starten, et vekstselskap som nå har kunder på begge sider av Atlanteren, et kjempeteam backet av sterke investorer. Jeg er stolt over det vi har fått til.

Storrunde

Den nye sjefen kommer for øvrig til et solid dekket bord, etter at Völur nylig landet en investeringsrunde på 2,85 millioner dollar - overtegnet og imponerende i et marked som har vært alt annet enn lett for de aller fleste startups.

Venturekapitalinvestorene Serra Ventures og York IE deltok, samt Völurs bedriftspartner, SARIA, kommer inn på eiersiden. Eksisterende investorer som IdékapitalFusion Fund og Fortress Fund følger opp med ytterligere investeringer. 

– Har du også solgt noen aksjer?

– Nei, det har jeg ikke gjort.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.