Karriere

Gründer går til produktstudioet til tidligere Oda- og Schibsted-topper

Fredrik Evjen Ekli tar steget fra Vev til Oschlo.

Fredrik Evjen Ekli går til Oschlo
Publisert

Fredrik Evjen Ekli var en av tre gründere i Vev som tilbyr lavkode-løsninger for utvikling av nettsider og applikasjoner.

Etter 7 år som gründer og CPO tar han nå turen over til Oschlo som tilbyr rådgiving innenfor produktstrategi og -ledelse, og bygger løsninger basert på nocode, automasjon og AI.

– Hvorfor forlater du Vev nå? 

– Vev er på et trygt sted med veldig gode teams, bra struktur og et supert produkt som kundene digger. For min del er det på tide å ha det litt ukomfortabelt igjen, lære nye ting og bygge noe nytt, sier han til Shifter.

I Oschlo skal han bruke kompetansen til å hjelpe andre selskaper å fornye, forbedre eller akselerere produktutviklingen.

– God produktledelse handler ofte om risikohåndtering, der små operasjonelle endringer kan føre til økt gjennomføringskraft. Som gründer og produktsjef har jeg opparbeidet meg en «fintunet» forståelse for hvilke endringer som må gjøres for å akselerere produktutviklingen uten å øke risikoen for mye, sier han. 

Denne erfaringen gleder jeg meg til å dele med andre selskaper.

Hans Martin Cramer og Ole Andreas Sandring startet produktstudioet Oschlo i mars 2023, etter flere år som ledere i produktorganisasjonene til Oda og Schibsted.

– Vi er superfornøyde med å ha fått Fredrik ombord i Oschlo. Hans reise med Vev er imponerende og han styrker vårt allerede svært erfarne lag med ny bransjekompetanse og med et ekstremt skarpt øye for både detaljer og opplevelse, sier daglig leder i Oschlo, Hans Martin Cramer. 

– Ethvert selskap med ambisjoner innenfor produktutvikling, skalering og/eller produktorganisering vil ha stort utbytte av å fiske i havet av kunnskap og erfaring som ligger i Fredrik sitt hode, avslutter han. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.