sjefer går av

Karl Munthe-Kaas går av som Oda-sjef

Blir erstattet av tidligere Tesco og Amazon-sjef. 

Oda-sjef Karl Munthe-Kaas da han fortalte om sammenslåingen med svenske Mathem.
Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres...

Gründer Karl Munthe Kaas går av som sjef i Oda. Sjefsbyttet skal ha kommet etter styrets initiativ. 

Mannen som tar over er Chris Poad.

– Oda er et fantastisk selskap, og jeg er imponert over hva Karl og teamet har oppnådd. Jeg er overbevist om at Oda kommer til å være i gode hender, når Chris Poad, som skal lede Oda group fremover, uttaler styreleder Jesper Højer. 

Ifølge en pressemelding fra selskapet skal lønnsomheten styrkes i Oda Norge ved å forbedre det kommersielle håndverket, og gjennom Odas teknologi skal effektiviteten i Mathem i Sverige styrkes. 

Oda skal fortsette å vokse gjennom oppkjøp, fusjoner og partnerskap istedenfor å utvikle ting fra scratch i nye markeder. 

Styret og Munthe-Kaas mener at Poad, som har svært relevant erfaring, vil være en god konsernsjef for Oda fremover.

Chris har ledet teknologiselskaper i over 20 år og har ledet en av verdens største supermarkedkjeder på nett hos Tesco, som i 2021 omsatte for 80 milliarder kroner. Han har også over ti års bakgrunn fra Amazon i Europa og USA og ledet nylig den europeiske retailvirksomheten til Google Cloud. 

Med bakgrunn fra Tesco og Amazon skal Chris Poad.

– Jeg har fulgt med på Odas utvikling og er imponert over hvor godt Oda har lykkes. Oda har en verdensledende plattform å bygge videre på, kunder som elsker å få rimelige dagligvarer levert til døren, og et svært dyktig team, som har utviklet verdens mest effektive matbutikk på nett. Dette er et fantastisk utgangspunkt, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og gi enda flere kunder mulighet til å få rimelige varer levert på døra i Norden, uttaler Chris Poad, ny konsernsjef i Oda.

Styrets intitiativ

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Jeg er stolt over å ha startet Oda og utviklet selskapet fra ett hentepunkt på Fornebu gjennom en ekstrem vekst i Norge og internasjonal ekspansjon, til at vi nå er på god vei til å bli en nordisk markedsleder. Styret tok initiativ til å gjøre denne endringen nå, og jeg respekterer styrets beslutning og ønsker Chris lykke til. Han får gleden av å jobbe med en fantastisk gjeng, og jeg er sikker på at vi vil lykkes, uttaler Karl Munthe-Kaas.

I meldingen fra styret heter det at Munthe-Kaas har snudd skuta etter to krevende år som følge av inflasjon og finansiell krise. Nå er Oda lønnsom i Norge og er på god vei til å bli lønnsom i Sverige etter en vellykket sammenslåing med Mathem, som er Sveriges ledende matbutikk på nett.

– Jeg vil på vegne av styret få lov til å takke Karl for at han tok en kjempesjanse i 2013 og startet Kolonial.no, som senere ble til Oda. Verden trenger noen som våger å gå foran, utfordrer og gjør ting annerledes for at vi skal få nye og bedre tjenester som løser morgendagens utfordringer. Karl har vært en god leder for Oda gjennom 10 år. Han har skapt utrolige resultater og stått igjennom urolige tider. Det står det dyp respekt av, uttaler Jesper Højer, styreleder i Oda. 

Takker for innsatsen

Arne Tonning i Alliance Venture som har vært investor i selskapet i lang tid, skriver følgende på Linkedin: «Massiv kudos til Karl. Verden trenger flere gründere som gir alt over flere år for å utgjøre mest mulig forskjell i universet. Karl etterlater store spor, selv om han siktet mot noe enda større. Respekt.»