Karriere

Chooose-gründeren går av som toppsjef 

Gründer Andreas Slettevoll går av som daglig leder for klima-plattformen og trer inn i selskapets styre.

Andreas Slettvoll
Publisert Sist oppdatert

En av gründerne av klimaplattformen Chooose, Andreas Slettvoll, går av som toppsjef i selskapet. 

– Å bygge et internasjonalt selskap fra Norge er absolutt ingen «walk-in-the-park». Jeg vil gjerne bruke mer tid og min erfaring til å løfte andre gründere og selskaper med globale ambisjoner, sier Slettevoll til Shifter.

– Betyr dette at du har planer om å bli investor på fulltid? 

– Blir ikke noen fulltids investor, nei. Jeg fortsetter i styret i Chooose og vil fortsatt være aktivt engasjert i selskapet - samtidig som jeg får tid og rom til å kunne bidra andre steder der jeg kan skape verdi.

Shifter har en rekke ganger skrevet om oppstarten som i flere omganger har hentet store beløp fra høyprofilerte internasjonale VCer og konserner. 

Selskapet som startet med å selge klimakvoter, har utviklet seg i en retning hvor de nå er i ferd med å bli en stor aktør i den globale flybransjen. Målsetningen er å redusere karbonavtrykket i flyindustrien med 70 prosent ved å bidra med teknologi til innfasingen av en ny type drivstoff. 

Erstattes av gründerteammedlem

Joseph Beaudin tar over rollen som daglig leder. Han har vært aktiv i gründer-teamet siden 2019, og har ledet de kommersielle aktivitetene. 

– Jeg er veldig spent på de neste fasene for Chooose, og det føles fortsatt som at vi bare såvidt er i gang. Vi har et utrolig dyktig team på tvers av 10 land, vi jobber daglig med noen av de største selskapene over hele verden, og jeg kan ikke tenke meg en bedre person til å skrive de neste kapitlene i Chooose-historien enn Joseph.

Slettvoll vil forbli et aktivt medlem av selskapet ved å gå inn i Chooose-styret, og han vil fortsatt være med på å bidra til retning som grunnlegger og rådgiver for selskapet.

– Erfaringene jeg tar med meg fra å bygge Chooose er unike og jeg er veldig stolt av det vi har fått til så langt. Vi har hentet rundt 600 millioner kroner fra høyprofilerte internasjonale VCer og noen av de største fondene i verden, vi har bygget banebrytende software – og klart å bygge en ekte global kategorileder fra lille Oslo.

Fornøyd med overgangen 

Styreleder Christian Thommessen er klar på at dette er Slettvolls egen beslutning. 

– Vi ser på dette som en perfekt timet overgang fra gründer til en annen toppsjef, sier han til Shifter. – Snakk om å gi seg på topp! 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Bare det siste året har Chooose firedoblet inntektene og sitter med rundt 400 millioner kroner på bok etter å ha fått Shell, BP og Singapores Temasek inn på eiersiden. 

Styrelederen har jobbet med gründer Slettvoll siden 2018. 

– Jeg er veldig imponert over Andreas. Det er en super fyr som har holdt på med dette døgnet rundt i syv år nå. Han har utviklet seg til å bli en bransjespesialist og en form for ambassadør for selskapet internasjonalt. Nå får han en mulighet til et litt mer tilbaketrukket liv. Og kjenner jeg ham rett så finner han på noe nytt ganske snart også. 

Thommessen er også godt kjent med Beaudin.

– Han kjenner bransjen ut og inn. Han er strategisk og en virkelig dealmaker. Han er fantastisk til å lukke dealer. 

– Ikke alle ser positivt på at en gründer ikke lenger skal være toppsjef i selskapet. Hva tenker du om det? 

– Jeg registrerer jo at enkelte er skeptiske til at en gründer slutter, men det er viktig å skille på individuelle saker. I Andreas sitt tilfelle kunne ikke dette være bedre timet.