OPPKJØP

Konsernsjef Eilert Hanoa og resten av Kangeroo Bidco er i ferd med å ta over hele Kahoot.

Sikrer seg 84,1 prosent av Kahoot

Konsortiet som i flere måneder har forsøkt å kjøpe Kahoot, nærmer seg stor nok oppslutning til å tvinge resten av aksjonærene til å selge..

Publisert Sist oppdatert

Budet fra Kangeroo Bidco på 35 kroner aksjen, som verdsatte Kahoot til 17,2 milliarder kroner, fikk ikke den oppslutningen gruppen håpet på da det ble lagt frem i juli. 

Konsortiet ledet av Goldman Sachs sin Private Equity-avdeling med støtte fra General Atlantic, Lego-eier KIRKBI Invest og Kahoot-sjef Eilert Hanoas Glitrafjord, samt noen flere, satt i utgangspunktet som krav at 90 prosent av aksjonærene måtte godta budet. 

En slik oppslutning må til for å tvangsinnløse de øvrige aksjonærene til samme pris, og gir de nye eierne blant annet mulighet til å ta selskapet av børs. Fristen ble utsatt flere ganger uten at målet ble nådd, og tidligere i høst fravek gruppen kravet.

I en børsmelding sent onsdag kveld opplyser Kahoot at Kangeroo Bidco nå har en akseptgrad på 81,16 prosent og en avtale på plass som vil ta tallet til 84,1 prosent i løpet av morgendagen, torsdag. Til sammenligning var tallet 69,29 prosent i slutten av september.

Oppgjøret for disse aksjene skal finne sted torsdag, opplyser selskapet. Samme dag presenterer Kahoot resultatene for tredje kvartal.

«Dersom Tilbyderen blir eier av 90% eller mer av Aksjene og stemmerettene i Selskapet, vil Tilbyderen forfølge en tvungen innløsning av de gjenværende Aksjene,» heter det i meldingen tirsdag kveld.

Budet og prosessen rundt har høstet kraftig kritikk fra både store og små aksjonærer.