OPPKJØP

Michael Bruun, Global co-Head of Private Equity, Goldman Sachs Asset Management.

Kahoot-frier dropper minstekravet

Konsortiet Kangaroo BidCo dropper kravet om å få 90 prosents aksept i forsøket på å kjøpe opp Kahoot.

Publisert Sist oppdatert

Rett før børsåpning torsdag bekreftet investorgrupperingen ledet av Goldman Sachs med støtte fra ledelsen i Kahoot og Lego-familiens investeringsselskap Kirkbi Invest, at de frafaller kravet om at 90 prosent av aksjonærene godkjenner budet de har liggende inne på edtech-selskapet.

Dette er akseptgraden som kreves for å tvangsinnløse aksjonærene som ikke vil selge. Det første budet på 35 kroner per aksje ble lagt inn i juli, og det er kommunisert at det er deres «beste og endelige tilbud».

Man har imidlertid slitt med å nå målsetningen om 90 prosent akseptgrad, og fristen ble nylig utsatt for tredje og siste gang. 

I børsmeldingen opplyser gruppen at de har akseptgrad på 69,29 prosent. Med mer enn to tredjedeler flertall på generalforsamlinger kan man gjøre vedtektsendringer i selskapet, og har muligheten for å ta selskapet av børs, blant annet. 

– Vi forventer fortsatt å motta alle regulatoriske godkjennelser i løpet av uken som begynner 9. oktober 2023, og er optimistiske med hensyn til at transaksjonen vil bli gjennomført på en vellykket måte, sier Michael Bruun, global co-Head of Private Equity i Goldman Sachs Asset Management.

Tidligere i september fortalte han om budgiverens plan for Kahoot i Shifter.