easee-saken

– Det haster. Vi må bare få tak i penger fort som faen

Easee-gründer Jonas Helmikstøl om den pågående krisen i selskapet.

Gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl. – Det er så kritisk som det går an å få det, sier han til Shifter.
Publisert Sist oppdatert

Easee varsler nå full krise i selskapet - etter at Elsäkerhetsverket i Sverige denne uken innførte salgsforbud på ladeboksen.

Det norske selskapet skriver i en pressemelding at dette får konsekvenser for ansatte, salgspartnere og produksjonspartnere.

– Nå gjør vi det vi må gjøre for å holde Easee gående. Vi må hente kapital, sier gründer Jonas Helmikstøl til Shifter.

– Hvor kritisk?

– Det er så kritisk som det går an å få det. Samtidig kjenner jeg på en ro og at dette kommer vi til å komme oss gjennom. Det er jeg hundre prosent sikker på. Det vanskelige er hvilke konsekvenser det får og hvor ødeleggende dette kan bli for oss.

– Men vi har vært veldig tydelig internt på at nå må vi ta de grepene vi må ta, og det er nå vi viser hva vi virkelig står for, hvordan vi behandler hverandre og hvordan vi kommer oss gjennom dette. Det har alt å si.

– Hva vippet det til full krise i går kveld?

– For oss har det vært et stagnerende marked over tid. Her har vi jobbet på spreng i over ett år. Vi forberedte oss på en enorm vekst. Den veksten kom ikke.

– Det var flere ting som kom på toppen av hverandre. Folk er heller ikke så kjøpevillige lenger. Vi vet at dette kommer til å snu, en eller annen gang i løpet av neste år. Men vi må nå på grunn av disse ekstra-utfordringene som kommer på toppen av hverandre, som vi aldri kunne ha forutsett, ta grep.

– Men vi har kun salgsforbud i Sverige, ikke i andre land. Vi er helt avhengig av at folk har tillit til at det er trygt å lade.

– Men aktører som Tibber og Elkjøp i Norge har også stanset salget midlertidig. Hva betyr det?

– Det er jo en samlet pott her. Vi håper nå på at folk kan støtte opp under oss. Vi kommer til å gjøre deler av den anken som vi nå holder på med, kommer vi til å gjøre offentlig, sånn at folk ser at vi har ting på det rene, og at de kan være med å fighte for oss. For det er det vi trenger nå. Så kommer vi til å gjøre alt vi kan for å få dette gjennom hos Elsäkerhetsverket også.

– Er eksisterende aksjonærer med i ny emisjon?

– Ja. De er med. Så de kommer til å gjøre at det de kan for å fighte for oss.

– Hvor mye haster det?

– Asap. Vi må jobbe med banken, med eksterne og nye investorer. Det haster. Vi må bare få tak i penger fort som faen.

Les mer: