easee-saken

Varsler kriseemisjon i Easee

Easee-sjef Jonas Helmiksstøl varsler massepermittering og en milliard i ny kapital.

Daglig leder og gründer bak Easee AS, Jonas Helmikstøl, i selskapets lokaler i Stavanger.
Publisert Sist oppdatert

Etter full salgsstans etter pålegg fra Elsäkerhetsverket i Sverige, varsler nå Easee-sjef Jonas Helmiskstøl massepermittering og en kriseemisjon på en milliard kroner.

Dagens Næringsliv meldte om saken først.

I et intervju forteller Helmikstøl at han må hente penger straks, mellom en halv og en milliard kroner.

På spørsmål om han frykter å gå konkurs fordi han skal hente penger i en tøft kapitalmarked for techselskaper, svarer Easee-sjefen at det ikke kommer til å skje.

– Nå gjør vi det vi må gjøre for å holde Easee gående. Vi må hente kapital, sier Easee-sjefen til Shifter.

Easee-saken

  • Jonas Helmiksstøl: – Her er det et statlig organ som misbruker makten sin - og som ikke gjør den jobben de egentlig skal gjøre

  • Ladeekspert ikke overrasket over at Easee-laderne ble stoppet

  • Tibber setter salg av Easee-ladere på pause

  • Easee-salget stanses i Sverige

  • NKOM: «Et omsetningsforbud i et EØS-land vil som hovedregel medføre det samme i alle EØS-land»

Han sier også at han ikke vet hvor mange av selskapets 350 ansatte i Norge og 150 i utlandet som blir permittertert, men at det trolig blir over hundre.

Mens målet for 2022 var å selge 900.000 ladere, endte salget på 350.000.

I en pressemelding fredag formiddag melder Easee at det ble satt igang en permitteringsprosess klokken 09 samme dag.

– Menneskene er grunnverdien i selskapet vårt og det viktigste vi har. Dette gjør ulidelig vondt, men denne prosessen må til for at folk skal ha en fantastisk arbeidsplass i mange tiår fremover. Jeg skal kjempe for folkene mine ned til hver bidige krone. Reisen vår har bare begynt, og dette er en hump i veien, sier gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl.

Dialog med mulige investorer

Selskapet har iverksatt en kapitalinnhentingsprosess og er i dialog med flere mulige investorer.

– Vi tror på det vi driver med, og vi skal komme oss gjennom dette. Vi er nå i dialog med investorer som ser det enorme potensiale Easee har, og vi har enda flere produkter klare innen kort tid. Vi har et enormt marked å mette, og det bare vokser og vokser. Vi har hatt en fantastisk vekst i Norge, og vi skal vokse minst like fort i alle andre land – hvor elbiler nå kommer i et forrykende tempo. De 700 000 solgte laderne er bare begynnelsen på en reise, et eventyr og et økosystem hvor det trengs smartere, sikrere og grønnere løsninger, sier Helmikstøl.

Det har vært noen svært turbulente uker i Easee etter at Elsäkerhetsverket tirsdag innførte et salgsforbud på bakgrunn av deres bekymringer rundt jordfeilvern.

Easee er helt uenige i deres påstander, og har dokumentert sikkerheten i løsningene grundig – både teknisk og juridisk. Selskapet leverer i løpet av dagen i dag, fredag 17. februar, inn både en midlertidig forføyning og en anke. En midlertidig forføyning dreier seg om umiddelbarheten til salgsforbudet, og vil behandles innen kort tid. I etterkant av dette vil en ordinær ankeprosess startes.

Easee fremholder at det ikke er noen tvil rundt laderne, at de er helt trygge og alle kunder kan lade trygt.