REGULERING

Easee-salget stanses i Sverige

Det norske vekstselskapet anker avgjørelsen.

Jonas Helmikstøl i Easee, her fotografert i lykkeligere dager for selskapet.
Publisert Sist oppdatert

I februar fikk vekstselskapet Easee beskjed om at de kunne bli nektet å selge sine elbilladere i Sverige, fordi det svenske Elsäkerhetsverket hadde funnet det de mente var tekniske mangler, blant annet knyttet til jordfeilbryteren.

Easee har på få år har blitt den ledende leverandøren av elbilladere i Europa. En salgsnekt i Sverige kunne få konsekvenser i flere av deres markeder, ble det rapportert, også i Norge.

Men Easee-gründer Jonas Helmikstøl tok det hele med ro. I et 16 siders svarbrev hevdet det norske selskapet at de hadde «tydelig bevis på at Easees teknologi og funksjonalitet gir trygg, sikker og effektiv lading».

Nå har Elsäkerhetsverket kommet med sin konklusjon, og den går ikke i favør Easee og Helmikstøl. Salget av de norske laderne stanses i nabolandet.

Dagens Næringsliv omtalte saken først.

Avgjørelsen ankes umiddelbart, opplyser Easee i en pressemelding onsdag morgen. Det er snakk om en såkalt «midlertidig forføyning mot umiddelbar tiltredelse». Det betyr at, dersom den aksepteres, vil salgsforbudet foreløpig opphøre.

«Vi forventer at den midlertidige forføyningen blir behandlet snarlig,» skriver selskapet i meldingen.

– Vi er sterkt uenige i avgjørelsen og vil gjøre alt vi kan for å ivareta kunder, partnere og ansatte. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl, og legger til:

– Våre kunder kan fortsette å lade trygt, som vanlig, og trenger ikke å foreta seg noe. Vi skal fortsette å kjempe mot denne avgjørelsen, og å jobbe for en grønnere fremtid og innovative produkter.

I meldingen presiseres det at avgjørelsen kun gjelder det svenske markedet.

Tidligere har imidlertid avdelingsdirektør John-Eivind Velure i spektrumsavdelingen hos NKOM, som fører tilsyn med slike produkter i Norge, sagt til Tek.no at dersom det blir gjort vedtak i Sverige, så er produsenten forpliktet til å følge opp dette også i andre land der de har solgt produktet.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!