REGULERING

Easee trues med salgsnekt: Slik svarer gründer-selskapet

«Samsvar med standarder er ikke et lovmessig krav», skrives det i et 16 sider langt svarbrev fra Easee.

Selger Caspar Mariero-Klees (t.v.) og CEO og gründer Jonas Helmikstøl i Easee.
Publisert Sist oppdatert

Elbilladeselskapet Easee har vært i hardt vær etter at det svenske Elsäkerhetsverket i forrige uke truet selskapet med salgsnekt, noe som også ville få konsekvenser i Norge og andre markeder.

Saken har vært behørig og grundig dekket av blant andre Tek.no, som omtalte saken først.

I korte trekk handler saken om at den svenske kontrollmyndigheten mener at jordfeilbryteren i Easee-laderne Home og Charge ikke overholder gjeldende standarder.

Det skal også foreligge andre feil og mangler, ifølge Elsäkerhetsverket. Blant annet skal laderne ikke ha bestått en overspenningstest.

Nå har Easee svart på beskyldningene.

I bunn og grunn mener selskapet at reglene Elsäkerhetsverket viser til er mer som retningslinjer å regne.

16 siders svar

I et 16 sider langt dokument argumenterer selskapet for at deres løsninger er mer avansert enn hva standardene legger opp til, og at intensjonen om sikkerhet i disse er oppfylt.

«Samsvar med standarder er ikke et lovmessig krav. Standardene definerer sikkerhetsnivået som skal møtes og kan brukes som retningslinjer og aksepterte løsninger, men de lovmessige kravene er begrenset til EU-direktivene», skrives det i brevet, gjengitt av Tek.

Easee har over en halv million installerte ladere i Europa, og hevder å ga data fra 57,3 millioner gjennomførte ladeøkter til nå.

«Disse tallene er tydelig bevis på at Easees teknologi og funksjonalitet gir trygg, sikker og effektiv lading», skriver selskapet i en uttalelse, som fortsetter:

«Laderen sjekker kontinuerlig etter feil både når den lader og er i standby-modus. Dette muliggjøres av over førti sensorer inni laderen. Sensorene sjekker hele tiden etter unormale endringer i strømmer, spenninger, temperaturer og fuktighet, samt at jordfeilbryteren fungerer slik den skal.»

Elsäkerhetsverket skal bruke noen uker på å vurdere svaret, før saken eventuelt tas videre.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!