nytt om navn

Går inn i partner-teamet til Antler: Vil inspirere flere kvinner til å satse på gründereventyret

Anna Munthe-Kaas har nylig inntatt rollen som associate partner i Antler. 

Ny jobb: Anna Munthe-Kaas sammen med Antler-partner Kristian Røsjø
Ny jobb: Anna Munthe-Kaas sammen med Antler-partner Kristian Røsjø
Publisert Sist oppdatert

– Vi må tidligere inn og få frem flere rollemodeller som unge jenter kan se opp til, sier Anna Munthe-Kaas som for to uker siden startet som ny associate partner i Antler.

Shifter har en rekke ganger skrevet om oppstarts-generatoren og investoren som i september sikret 570 millioner kroner til sitt andre Norden-fond. 

Siden starten i Norge i 2016 har Antler vokst seg til en av de mest aktive tidligfase-investorene i verden

I sin nye rolle vil Munthe-Kaas blant annet representere Norden-fondet sammen med Kristian Røsjø, som er general partner for fondet.

– Det er utrolig inspirende å bli en del av dette globale maskineriet som har vokst til over 25 lokasjoner på svært kort tid. Det sier noe om hvor dyktige folk man får jobbe med . 

Selv har hun bakgrunn fra Facebook sitt Europa-kontor i Dublin, der hun jobbet med å bygge tech-gigantens tilstedeværelse i Europa som partner-ansvarlig. Etter dette jobbet hun i Arkwright Consulting. 

Gjennom konsulenthuset sin investeringsarm, Arkwright X, traff hun teamet bak det norske oppstarts-selskapet Unloc, som hun deretter jobbet hos i fire år.

Med sin bakgrunn håper hun dermed å kunne bidra som sparringspartner for de gründer-spirene som snart skal gjennom det nye Antler-programmet, som sparkes i gang i februar. 

– Handler om synlighet

Hun ønsker videre også å bidra til å få flere jenter til å se appellen ved entreprenørskap, og påpeker at det er en jobb å gjøre, ettersom Norge har lavest andel jenter som går gjennom Antler-programmet sammenlignet med de andre nordiske landene. 

LES OGSÅ: 21 kvinneledede oppstartsselskaper å se opp for i 2024. 

LES OGSÅ: Nytt fond skal kun investere i kvinneeide oppstarter. 

– Det er et tankekors. Vi har så høy grad av likestilling og har så mange ambisiøse jenter her. Jeg tror det handler mye om synlighet, rollemodeller og å fange opp talentene tidlig nok, før de forsvinner til corporate, sier hun og fortsetter:

– Antler og resten av økosystemet har en viktig oppgave i å få jenter til å se på entreprenørskap som en givende karrierevei.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS