fondsemisjon

Nytt Antler-fond fylles med 570 millioner og utvider rammene

Ferd, Formue og Nysnø blant investorene.

Investeringsansvarlig i Nysnø, Guro Skjæveland.
Publisert Sist oppdatert

Antler har fått inn 50 millioner euro, tilsvarende 570 millioner kroner, fra et knippe norske og internasjonale investorer til sitt andre Norden-fond. 

Med start i Norge i 2016 har Antler vokst til en av de mest aktive investoren og inkubatoren i startups i Europa, og i flere andre regioner i verden. 

Nordic Fund II skal bidra til å styrke gründerprogrammene i Norden på klima og bærekraft.

Nysnø og Ferd investerer til sammen rundt 80 millioner kroner og går inn sammen med blant annet Formue som investerer 100 millioner kroner. Danske Vækstfonden spytter også inn et ukjent beløp.

Planen skal være å øke rammene for fondet til 150 millioner euro. Innen utgangen av vinteren skal fondet være fulltegnet. 

Siden oppstarten av det første Norden-fondet i 2019 har Antler investert i 140 selskaper på tvers av Norge, Sverige og Danmark. Over 50 prosent av disse selskapene bidrar til å løse globale klima- og bærekraftsutfordringer. 

– Gjennom sitt unike program og nettverk har Antler lyktes med å skape hundrevis av spennende selskaper for videre vekst. Vi ser frem til å være med på den neste reisen med nye teknologiselskaper som vil bidra i kampen mot klimakrisen, sier Investeringsansvarlig Guro Skjæveland i Nysnø.

Kristian Jul Røsjø i Antler.

– Vi ser utover de nordiske grensene når vi rekrutterer gründere til våre program, og flere internasjonale kandidater har flyttet til Norge for å starte et selskap gjennom Antler. Dette setter et internasjonalt preg på Antler og gjør at vi evner å mobilisere et mangfold av talent til Norden. Samtidig som vi bringer selskaper som dannes i Norden ut til det globale markedet for å gjøre en forskjell gjennom målrettede investeringer fra start med Antler Nordic Fund II, sier partner i Antler, Kristian Jul Røsjø.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.