Sport

Tennisgründer tar med seg teknologien videre inn i nytt selskap, men vil ikke legge ned sitt gamle

Trond Kittelsen står bak den hardt prøvede «tennistrener-appen» Sevensix. I et trått kapitalmarked velger han å ta teknologien videre til det nye prestisjeprosjektet SportAI.

Sevensix-gründer, Trond Kittelsen, sier tennis-appen fortsetter som før, men at han skal bruke mesteparten av tiden på nye SportAI.
Publisert

Denne uken ble sportsteknologiselskapet SportAI lansert av erfarne gründere. Blant investorene, som gikk inn med 8,1 millioner kroner, er Magnus Carlsen og startupen Sevensix. Sistnevnte omtales også som medgründer i det nye sportsrettede AI-prosjektet.

Shifter har i mange år fulgt Sevensix-gründer Trond Kittelsen i gode og dårlige tider. Siden oppstarten i 2017 har tennisentusiasten bygget og drevet konseptet fremover. Modellen har vært et svært lite team av faste ansatte, to registrert i Proff i 2022, men med innleide utviklerkrefter.

Tennistrener-appen følger bevegelsene dine og gir konkrete tips, slående likt produktene SportAI skal videreutvikle og skalere til flere idretter.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Vi i Shifter var nysgjerrige på hvorvidt investeringen hinter til at en fusjon var rundt hjørnet, noe Kittelsen avkrefter. Han vil ikke kommentere hvorvidt SportAI har måttet betale for å få tilgang til teknologien, eventuelt andre transaksjoner som har skjedd.

Hva er det Sevensix konkret overfører til SportAI?

– Det er inngått en avtale som gir SportAI bruksrett til Sevensix sin teknologi. Selv om SportAI utvikler sin egen plattform fra bunnen av, er det nyttig å kunne bruke Sevensix , spesielt for å kunne demonstrere AI-funksjonalitet innenfor tennis, sier Kittelsen.

Han forklarer at Sevensix denne høsten vurderte to forskjellige spor for framtiden.

– Den ene var å fusjonere med et annet selskap for å bli tilgjengelig i flere idretter, det andre sporet var det som til slutt ble SportAI. På den måten kunne vi ta vare på eksisterende aksjonærer i Sevensix. Vi mener det er mer formålstjenlig å etablere et eget selskap fordi SportAI har en helt annen forretningsmodell.

Appen Sevensix bruker AI for å analysere tennis-svingen og komme med tips til forbedringer. Teknologien skal videreutvikles i nyetablerte SportAI som også ønsker å utvide til golf og padel.

Sevensix retter seg direkte mot tennisspillerne, mens SportAI har en tydelig plan om å sikte seg inn mot profesjonelle aktører og selskaper i sportsverden som kunder. 

Det blir heller ikke en ren kopi av det Sevensix gjør. Selv om teknologien bak selskapene har likheter, er Kittelsen tydelig på at programvaren og IP-en til SportAI blir bygget opp på nytt fra bunn. 

Tennis-appen fortsetter

Sevensix forsøkte i mai 2023 å hente 3 millioner kroner gjennom en folkefinansiering, men klarte bare å hente 1,4 millioner. Selskapet fikk riktignok støtte av Innovasjon Norge i løpet av fjoråret. Kittelsen sier appen vil fortsette som normalt, selv om han har fått et nytt prosjekt.

– SportAI vil kreve mye av tiden min fremover. Mye av arbeidet som er gjort i Sevensix var teknologiutvikling og tidligfase-research, men nå er den biten på plass, sier gründeren.

Tennis-appen har i dag 40 000 registrerte brukere, hvor 7500 er betalende kunder. I tillegg har de et samarbeid med utstyrsprodusenten Wilson som gjør at du kan laste ned en tilpasset versjon hvis du kjøper en racket. 

– Hvordan er det å være i gang med SportAI etter å ha jobbet i mange år med Sevensix?

– Det føles sinnsykt bra. Det er så mye flinke folk i det teamet. Jeg er veldig stolt og happy med det. Det vi bygde i Sevensix er fortsatt unikt og det føles godt at konseptet vi lagde, nå kan ta nye steg inn mot nye vertikaler og selskaper.