Folkefinansiering

SevenSix nådde ikke folkefinansierings­målet. Her er gründerens lærdom

Da Dealflow-kampanjen ble avsluttet var kun 1,4 av 3 milllioner hentet inn. Tennis-tech startupen skal nå hente nye penger før jul og fokuserer på å forbedre produktet.

Gründer Trond Kittelsen og teamet er klare for å brette opp ermene etter den feilslåtte folkefinansieringsrunden
Publisert Sist oppdatert

Det stavangerske oppstartsselskapet SevenSix har utviklet en app som ved hjelp av mobilkamera og maskinlæring kan hjelpe brukerne å forbedre tennis-teknikken sin. Nylig sikret de også en samarbeidsavtale med utstyrsgiganten Wilson.

Forrige måned startet selskapet en folkefinansieringskampanje på Dealflow med mål om å hente 3-5 millioner kroner. Da kampanjen stengte, var drøye 1,4 millioner samlet inn, som selskapet nå tar med seg videre.

Av det innsamlede beløpet sier gründer Trond Kittelsen at cirka 90 prosent kom fra investorer som ble kontaktet i valideringsrunden før Dealflow-kampanjen begynte.

For liten sport i Norge

— Hvorfor gikk ikke ting som planlagt?

— Dealflow vil si at det er grunnet krevende makroøkonomiske forhold. Vi tror det kan komme av at tennis er en for liten sport i Norge. Sports-tech som investeringsmulighet har ingen track record i Norge og Norden på samme måte som i Sentral-Europa og USA, og investeringene er også mye mindre her. Dessuten er det å investere i unoterte aksjer nytt for folk flest. Kombinert med et teknisk avansert produkt, kan det ha blitt for komplekst til at folk flest følte seg trygge på å investere.

Skal hente 5 millioner før jul

— Hvilke konsekvenser vil dette ha for SevenSix?

— Det er klart at dette er en krevende omstilling å stå i. Runwayen vår går ned, og vi har skiftet fokus midlertidig fra tech-utvikling over til produkt. Men vi ser på dette som en bro-runde og er allerede i gang med å møte nye potensielle investorer. Vi skal hente 5 millioner før jul..

På produkt-fronten satser selskapet på å flytte prosesseringen fra skyen til brukerens egen mobiltelefon, såkalt edge-prossesering. Dette mener Kittelsen åpner muligheter for ny funksjonalitet og reduserer kostnadene. De jobber også med å utvikle en Racket Recommendation Engine som kan gi selskapet ekstra inntekter fra affiliate-avtaler, hvor selskapet får en prosentandel av salget for racketer som selges etter å ha blitt vist i appen.

En anbefaling

— Er det noe du ville gjort annerledes?

Jeg vil anbefale andre gründere å vurdere å gjøre en investeringskampanje på både Dealflow og Folkeinvest parallelt. Det visste ikke vi at var en mulighet.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!