Fintech

Jarle Holm slutter som sjef i Aritma, takker ja til «en gang i livet»-sjanse i Kron

Som leder for strategiske initiativer skal Jarle Holm være brobyggeren når farten i Kron skal kombineres med kraften i Storebrand.

Jarle Holm, leder for strategiske initiativer og Emma Tryti, daglig leder i Kron
Publisert Sist oppdatert

– Kron gjør jo det jeg alltid drømte om at vi kunne gjøre i Monner, så når denne muligheten dukket opp, kunne jeg ikke si nei. Det er også utrolig gøy å jobbe med et så faglig sterkt digitalteam innenfor finansteknologi. Det er helt unikt, sier Jarle Holm om overgangen til Kron fra Aritma etter bare seks måneder i sjefsjobben der.

Han erkjenner at det heller ikke en ulempe at Kron har sitt hovedsete i hovedstaden.

– Min plan var å begynne å jobbe i hovedsak fra Oslo fra sommeren av. I løpet av vinteren innså jeg at det ville være behov for meg i Bergen i mye lenger tid enn hva jeg hadde trodd. Det var ikke helt ideelt for privatlivet, sier Holm.

Han er opptatt av å presisere at det ikke ligger noen konflikt bakom at han og Aritma nå skiller lag, og peker på at han går tilbake til rollen som styremedlem i selskapet, slik han var før han tiltrådte som sjef.

– Der kan jeg fortsatte med det jeg kanskje bidra mest med – å jobbe strategisk, sier Holm, som nå går inn i et prosjekt som har vært i store endringer det siste året.

Kron-juvelen

I fjor høst betalte Storebrand 400 millioner kroner for investeringsappen Kron. I begynnelsen av året ble Kron Storebrands offisielle investeringsapp. Alle som vil spare i fond pekes i retning Kron.

Nå skal Krons mantra om å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle, videreføres inn i det store konsernet. En slik prosess tar tid å få på plass.. Særlig ikke når det handler om å få et stort konsern å finne balansen i et samarbeid med en liten startup.

– Vi ser et enormt potensial i å kombinere innovasjonskraften til Kron med distribusjonskraften og produktbredden til Storebrand. Det vanskeligste er å prioritere hvilke tiltak som gir best effekt både på kort og lang sikt, sier Kron-sjef Emma Tryti.

LES MER: Storebrand kjøper Kron

Viktig rekruttering

Hvilke tiltak det handler om, er det imidlertid alt for tidlig for Tryti å snakke om. Det har gått under tre måneder siden Storebrand overtok aksjene i Kron. Jobben med å definere hvordan fremtiden skal formes har så vidt begynt.

– Derfor er jeg veldig glad for å kunne få inn Jarle så tidlig i prosessen, sier Tryti

For Tryti er det viktig at Kron fortsetter å være Kron, og at superkreftene som skapes mellom lille Kron og store Storebrand kan bidra til å realisere felles samfunnsoppdrag og forretningsmål.

– Det er lettere sagt enn gjort og krever stort fokus, sier hun.

– Min primærjobb blir å bidra til at Storebrand og Kron får realisert superkreftene. Storebrand + Kron er med god margin den største satsingen i norsk fintech. Å lykkes er viktig for å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle. Men det er også viktig ut fra et større samfunnsperspektiv. Læringen fra dette vil kunne skape videre ringvirkninger. Vi vil vise at samarbeid er veien å gå, legger Jarle Holm til.

LES MER: Storebrand: – Vi kunne identifisere noe helt unikt i Kron

Trofast Kron-kunde

For Holm var muligheten til å jobbe strategisk med et slikt fusjonsarbeid etter norsk fintechs største oppkjøp hittil «en mulighet man bare får en gang i livet». Dermed måtte han ta valget å si opp jobben som daglig leder i fintech-selskapet Aritma bare seks måneder etter at han begynte.

– Jeg og mine barn ble kunder i Kron med en gang de begynte, Det å demokratisere investeringer og gjøre muligheter som tidligere var forbeholdt proffer tilgjengelig for alle, er en visjon jeg deler fullt ut, sier Holm.

– Det var mye av den samme vi ønsket å gjøre i Monner også. Så det resonerer veldig i mitt hode, fortsetter han.

Holm startet folkefinansieringsselskapet Monner, i dag Monio, sammen med David Baum i 2017. To år senere kjøpte Sparebank 1 SR-Bank opp selskapet. Etter at gründer-satsingen i Monner hadde blitt en del av banken, valgte Holm å slutte i selskapet i fjor vinter.

LES MER: Jarle Holm blir ny toppsjef for familien Seths fintech-tog

Har økt innskuddene

– Når vil vi se et resultat av fusjonsarbeidet?

– Vi er allerede godt i gang og ser økt kundevekst som en konsekvens av at Storebrand når ut til flere. Vi jobber aktivt for at flere skal bli kjent med Kron, og ser at kjennskapen har økt med Storebrand på laget. Det er bra. Å bygge merkevare er en jobb som tar lang tid, sier Tryti.

– Hvordan har uroen i markedene påvirket sparingen i Kron? Hvor mye kapital forvalter dere i dag?

– Kron-kundene investerer mer og mer Det har kommet inn mer penger enn hva som er tatt ut hver eneste måned i fjor og også hittil i år, sier Tryti og fortsetter.

– Per i dag har vi cirka ni milliarder kroner under forvaltning.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!