Fintech

Storebrand kjøper Kron

Betaler 400 millioner kroner for spare-appen.

Emma Tryti, daglig leder i Kron, som nå bli kjøpt opp av Storebrand.
Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Kron ble etablert i 2017, som en spin-off fra det finansielle rådgivningsselskapet Formue. Målet har vært å gjøre fondinsvesteringer tilgjengelige for folk flest.

I dag har selskapet 67.000 personkunder og forvalter om lag syv milliarder kroner.

Et viktig gjennombrudd for selskapet kom i forkant av innføringen av Egen pensjonskonto, da Kron ble valgt som leverandør av Akademikerne Pluss.

– Kron har lykkes med å skape sterkt engasjement rundt sparing og investering gjennom sin digitale tjeneste for fond og pensjon. Krons brukeropplevelse sammen med Storebrands produktkompetanse og sterke distribusjonskraft vil være meget attraktivt for eksisterende og nye kunder. Dette er en perfekt match, sier konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad, i en børsmelding.

Blir den digitale sparetjenesten

Etter oppkjøpet skal Kron bli Storebrands digitale tjeneste for sparing i personmarkedet. For kundene skal Kron fortsatt være Kron.

– Sammen skal vi skape stadig bedre tjenester og nå ut til enda flere. Vi skal fortsette å forenkle og gleder oss til å styrke tilbudet i spare- og investeringsmarkedet, til det beste for kundene, sier Kron-sjef Emma Tryti i børsmeldingen.

– Kron-teamet har sterk kompetanse innen tjenestedesign og digital utvikling og skal få fortsette å videreutvikle den digitale sparetjenesten. Kron har fokus på enkelhet, brukeropplevelser og gode valg for kunden, og vi i Storebrand gleder oss stort til å samarbeide for å fortsette å utvikle tjenesten for dagens Kron-kunder og gjøre Kron tilgjengelig for alle våre personkunder, sier Heidi Skaaret, konserndirektør personmarked i Storebrand i meldingen.

Liten finansiell påvirkning

Der kommer det også frem at den umiddelbare påvirkningen av transaksjonen på Storebrands finansielle nøkkeltall og rapportering forventes å være begrenset. Kjøpsprisen (egenkapitalverdi) er 400 millioner kroner og transaksjonen er forventet å påvirke konsernets solvensgrad med minus 1,5 prosentpoeng.

Et ytterligere vederlag er betinget fremtidig forretningsutvikling hos Kron. Oppkjøpet forventes å generere både produkt- og produksjonssynergier mellom selskapene.

Transaksjonen forventes gjennomført i fjerde kvartal 2022 og er avhengig av regulatoriske godkjennelser, samt oppfyllelse av enkelte andre sedvanlige betingelser for slike transaksjoner.

Advokatfirmaet Thommessen har vært juridisk rådgiver og EY finansiell due diligence-rådgiver til Storebrand.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*