Investering

Videocation henter 26 millioner gjennom emisjon og lån

Videoopplæringsselskapet gjennomfører ny emisjon på 11 millioner og får vekstlån fra Innovasjon Norge. 

Marius Olsen jobber fortsatt med å få Videocation til gå i pluss.
Publisert

Videocation tilbyr en mengde digitale kurs til næringslivet. Nå henter de 11,1 nye millioner hos eksisterende eiere. I tillegg får de innvilget et vekstlån på 15 millioner fra Innovasjon Norge. 

Lånet skal bidra til Videocations arbeidskapital, men også styrke markedsposisjonen gjennom økt markedsføring. 

Vi trenger ikke skru klokka tilbake lengre enn til mars 2023 for å finne forrige gang selskapet hentet penger. Da gjennomførte de en emisjon på 16,6 millioner kroner blant eksisterende investorer. 

Året før der igjen (2022) gjennomførte de nok en emisjon på 19 millioner - som den gang verdsatte selskapet til 299 millioner kroner. 

Hva verdsettelsen er etter siste kapitalrunden ønsker de ikke å gå ut med. Tidligere har ledelsen i selskapet sagt at målet har vært å nå lønnsomhet i løpet av 2023, noe CEO Marius Olsen nå forteller at de ikke klarte. 

– Nei, vi har ikke gått i pluss i 2023, men vi nærmer oss. Vi har en tydelig strategi nå hvor lønnsomhet er det vi peker mot i 2024. 

Til tross for at de måtte forskyve målet om lønnsomhet er veksten i antall brukere god. 

– Høsten 2023 var en «all time high» på antall sette kurs på plattformen, sier Olsen.

Videocation skriver i en pressemelding at de økte sine månedlige abonnementsinntekter med 50 prosent i 2023. Fordelt mellom kontorene i Oslo og Barcelona har oppstartselskapet nå 34 ansatte. 

Han merker spesielt at etterspørselen etter kunnskap om kunstig intelligens blant bedrifter har skutt fart.

– Vi har en veldig stor etterspørsel etter AI-kurs. Her kan vi ta en tydelig posisjon gjennom økt markedsføring. Mange etterspør mer kunnskap om det. 

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Innovasjon Norge sier følgende om lånet: 

– Selskapet har ambisiøse vekstplaner, og gjennom dette tilbudet kan annen kapital utløses, noe som kan øke kapasiteten og redusere risikoen for lav fart i vekstfasen, sier seniorrådgiver Hanne Beate Stunes i Innovasjon Norge.

Startet av Finn-gründer

Videocation ble startet i 2018. Blant gründerne er Terje Seljeseth, som var med å starte Finn.no rett før tusenårsskiftet. I 2020 gikk nettopp Finn.no inn på eiersiden i selskapet, og satt på 8,2 prosent av aksjene før siste emisjon.

De øvrige gründerne er Sigbjørn Petter Eilertsen, Truls Paulsen og Even Bolstad.

Det var stor entusiasme rundt Videocation i etterdønningene av korona da man opplevde at folk trivdes godt med en hybrid arbeidshverdag. Selskapet var også tidlig ute med å satse på det spanske markedet. 

Olsen sa følgende til Shifter i 2022:

– Vi har nylig lansert Videocation.es og begynt å kommersialisere i det spanske markedet. Det internasjonale markedet blir et viktig fokusområde fremover. Vi har stor tro på at vårt konsept også vil slå an i Spania, sier Olsen.

Hvis vi spoler frem til nåtid forklarer Olsen at satsingen i Spania er noe redusert. De opplever likevel at grepet om å tilby kurs på andre språk enn engelsk gir dem et fortrinn ettersom konkurransen er noe lavere der. 

For ordens skyld: Finn.no og Shifter er begge en del av Schibsted-konsernet. Redaksjonen står fritt og alle journalistiske vurderinger gjøres uavhengig av dette.