FINANSIERING

Styregrossist Birger Magnus går inn på eiersiden i Videocation.
Styregrossist Birger Magnus går inn på eiersiden i Videocation.

Videocation henter 19 millioner kroner og sikter mot svarte tall

Styregrossist Birger Magnus kommer inn på eiersiden i videokurs-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Pandemien ga ny vind i seilene til Videocation, som utvikler og publiserer videokurs for det norske bedrifts- og personmarkedet.

Nå har selskapet gjennomført en kapitalinnhenting på 19 millioner kroner, melder Finansavisen. Pengene skal hovedsakelig brukes på videre satsing i Spania.

Emisjonen var rettet mot eksisterende aksjonærer og en håndfull nye. Blant nykommerne er styregrossist Birger Magnus, som blant annet er styreleder i NRK, Oda og Xeneta.

LES OGSÅ: Han er styreleder i Kolonial, Spond, Xeneta og Working Group 2. Slik mener Birger Magnus at styret ditt bør fungere.

Kapitalinnhentingen priser Videocation til 299 millioner kroner, ifølge avisen.

Selskapet ble startet i 2018. Blant gründerne er Terje Seljeseth, som var med å starte Finn.no rett før tusenårsskiftet. I 2020 gikk nettopp Finn.no inn på eiersiden i selskapet, og har i dag en aksjepost på 8,4 prosent.

De øvrige gründerne er Sigbjørn Petter Eilertsen, Truls Paulsen og Even Bolstad.

Daglig leder Marius Olsen kjenner også godt til Finn.no, ettersom han har vært leder for plattform- og teknologitrender i Schibsted. Han tok for øvrig over som sjef i selskapet i sommer, etter et knapt år i Urban Sharing.

I 2020 leverte Videocation et underskudd på 8,3 millioner kroner. Tallene for 2021 er ikke offentlig ennå. Til Finansavisen sier daglig leder Olsen at selskapet sikter på lønnsomhet i år.

Powered by Labrador CMS