video

Eierne blar opp for Videocation

Startupen med videobasert opplæring kjører en rettet emisjon mot eksisterende eiere og sikter mot lønnsomhet.

Marius Olsen leder Videocation
Publisert

Videocation har hentet 16,6 millioner kroner i en emisjon for å fortsette veksten i det norske og spanske markedet.

– Vi er veldig fornøyde med at vi henter inn 16,6 millioner kroner i en rettet emisjon i et krevende kapitalmarked. Dette viser at våre aksjonærer har stor tro på selskapet, sier CEO Marius Olsen i Videocation.

Videocation er en ledende leverandør av digitale kurs til næringslivet, og hjelper ledere med å sette læring i system for sine ansatte ved å tilby et stort innholdsbibliotek fra mer enn 250 ledende eksperter.

Selskapet er i sterk vekst både i det norske og spanske e-læringsmarkedet.

– Videocation opplever god etterspørsel etter digital læring i en hybrid arbeidshverdag. Selskapet har vokst med 8,5 prosent månedlig de siste to årene. Dette er en vekst vi er stolte av. Nå er målet å doble omsetningen i 2023, sier Olsen.

Krig i Europa, inflasjon og svake vekstutsikter har den siste tiden gjort det krevende for teknologiselskaper å hente inn vekstkapital.

– Videocation valgte derfor å gjennomføre en rettet emisjon mot eksisterende aksjonærer frem til vi ser en bedring i kapitalmarkedene, sier Olsen.

Blant de største eierne i selskapet før emisjonen var chief product officer Terje Seljeseth som i sin tid startet Finn.no i Schibsted. Finn.no sitter også på en større aksjepost.

Emisjonen skal bidra til at virksomheten i Norge når lønnsomhet i løpet av 2023 og i Spania i 2024.

– Det er et stort behov for kompetanseutvikling og omstilling i næringslivet. Dagens markedsklima kan derfor bli en katalysator for Videocation. Det globale markedet for digital læring er estimert å være verdt 1 trillion USD i 2027. Her er vi godt posisjonert for videre vekst både nasjonalt og internasjonalt, sier Marius Olsen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!