digital opplæring

Daglig leder Marius Olsen i Videocation.

Videokurs-selskap med Spania-suksess

Denne uken nådde Videocation en milepæl med 200 videokurs på læringsplattformen i Norge. Nå retter selskapet fokuset mot ytterligere vekst i det spanske markedet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi lanserer nye og relevante videokurs hver uke, og det er fantastisk å passere 200 kurs i Norge, sier daglig leder Marius Olsen i Videocation, som kom inn som toppsjef fra Urban Sharing.

På hovedkontoret i Tullins gate i Oslo er det nå 17 ansatte hos Videocation, men selskapet satser også internasjonalt.

Nylig ble Videocation lansert i Spania, hvor virksomheten nå teller 10 ansatte på kontorer i Madrid og Barcelona.

– Vi har nylig lansert Videocation.es og begynt å kommersialisere i det spanske markedet. Det internasjonale markedet blir et viktig fokusområde fremover. Vi har stor tro på at vårt konsept også vil slå an i Spania, sier Olsen.

Les også: Finn.no går inn på eiersiden i Videocation, som henter ny sjef fra mobilitet-startup.

Videocation har spesialisert seg på videobaserte kurs til næringslivet, og har nå 87 norske eksperter gjennom sin abonnementsløsning på kunnskap. I Norge er alle kurs på norsk.

– Vi har et bibliotek av både grunnleggende og avanserte kurs innen alt fra bærekraft, digital transformasjon, agile arbeidsmetoder, ledelse og verktøy som Microsoft Office og Google, sier Videocation-sjefen.

Olsen ser spesielt to trender som er sterkt etterspurt hos kundene.

– Det har vært et stort behov for kurs innen bærekraftsledelse og ESG, i forbindelse med nye ESG-krav for virksomheter, samt digital transformasjon og teknologi. Her har vi lansert en rekke kurs som skal hjelpe våre kunder med å løfte kompetansen om disse temaene i hele organisasjonen, sier Olsen.

Satsingen i Spania er godt i gang ledet av tidligere sjef i Schibsted Spania, Frode Nordseth. Her er også Jaume Gurt som bygget opp den spanske delen av Infojobs, tilsvarende Finn Jobb, med på laget.

– Det spanske markedet er veldig interessant, og det er 450 millioner mennesker som snakker spansk i verden. Vi har allerede rekruttert en rekke ledende eksperter i Spania og produsert 60 kurs på kort tid. Forhåpentligvis er vi oppe i 200 kurs også der når champagnekorkene sprettes ved nyttår, sier Olsen.