plattform

«Utvanningskritiker» lukket runden med minimal utvanning

Gründer Obaid Saleem skapte storm da han kritiserte enkelte norske investorer for å betale for lite for eierandeler i tidligfaseselskaper. Nå har han lukket runden - til planlagt pris.

Gründer i Investorweb Obaid Saleem (nummer to fra høyre) omkranset av Arjun Bhatt, Lise Sværi og Jørgen Riiser fra Ymir Labs i solbriller.
Publisert

Obaid Saleems Investorweb begynte som et aksjeforum på Facebook. Diskusjonsforumet for investorer vokste jevnt og trutt til 150.000 medlemmer.

Sammen med startup-studioet Ymir Labs har han i det siste bygget et nettsted hvor børsnoterte selskaper kan føre toveis dialog med investorer, blant annet med live video. Samtidig kan investorene velge å følge med på hundrevis av selskaper.

Tanken er å lage et samlested for informasjon som på sikt blir foretrukne verktøyet for investorrelasjoner for børsnoterte selskaper.

– All kommunikasjon fra alle selskaper skal være tilgjengelig på plattformen, sier Saleem og forklarer at de kommer til å hente mye gjennom API, men at selskapene også aktivt legger ut informasjon selv.

– I dag er kommunikasjon fra børsnoterte selskaper fragmentert, noe som igjen gjør det vanskelig for investorer å holde seg oppdatert på en enkel måte.

Fem mindre børsnoterte selskaper har sagt seg villig til å teste plattformen i byggefasen.

Lukket runden

Investorweb har akkurat lukket sin første eksterne kapitalrunde hvor det ble hentet to millioner kroner fra en lang rekke investorer.

Saleem kan fornøyd konstatere at han fikk den prisen han hadde satt, 22 millioner etter penger.

Han var blant gründerne som gikk ut offentlig og var kritisk til at startups i det norske økosystemet må tåle høyere utvanning enn selskaper i tilsvarende vekstfaser i land som Sverige og USA.

Utspillet fra Saleem ble møtt med både forståelse og kritikk. Gründer Adrian Søbyskogen i Anker skrev et svarinnlegg om at «de beste pengefolka» aldri vil punktere muligheter for en neste runde.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Saleem forteller at noen investorer med relevant kunnskap om investorrelasjoner og nettverk fikk komme inn på litt bedre betingelser.

Øyvind Horpestad, administrerende direktør i børsnoterte Inin Group som spesialiserer seg på å investere i industrielle nisjebedrifter, er blant investorene som kommer inn.

– At han, som også er kunde, velger å investere i plattformen vi bygger, synes jeg er veldig inspirerende, sier Saleem.

– Med data på hva mange investorer er opptatt av, vil Investorweb muligens sitte på verdifull informasjon. Hvordan tar du hensyn til det?

– Vi vil åpenbart følge alle regler for innhenting og oppbevaring av informasjon, men at det er naturlig å se på hvordan denne informasjonen kan brukes til å skape en unik plattform for å øke likviditeten til børsnoterte selskaper gjennom bedre informasjonsflyt

Planen fremover er å sikre en suksessfull pilotfase, bygge team, og satse i utlandet fra andre halvår 2024.

– Løsningen vår er skalerbar fordi behovene til børsnoterte selskaper og investorer verden over er identiske. Av den grunn er planen å ekspandere ut av Norge så raskt som mulig.