FINTECH

Two sikrer seg milliard­kreditt for fortsatt vekst  

En ny lånefasilitet på 150 millioner euro gjør at fintech-selskapet kan ni-doble transaksjonsvolumet uten å få problemer med finansieringen.

Andreas Mjelde, daglig leder og gründer i Two, har sikret seg finansiering som gjør det mulig med ambisiøse vekstplaner.
Publisert

– Vi er begeistret over å ha sikret oss kapitalen vi trenger får å kunne skalere de nærmeste årene, sier Two-sjef i en pressemelding.

Årsaken er at Two på tampen av fjoråret inngikk en avtale om et vekstlån med en kredittramme på 150 millioner euro,  cirka 1,75 milliarder kroner med kredittselskapet Viola Credit.  

Selskapet har spesialisert seg på på kredittprodukter rettet mot tech-selskaper og fintech-selskaper som driver med utlån, og kan på mange måter sammenlignes med rollen Silicon Valley Bank hadde i California for konkursen.  

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi er stolte over å få Viola Credit som partner, ettersom de skjønner B2B-betalinger bedre, enn kanskje noen annen av våre alternative lånepartnere, sier Mjelde i meldingen.

Utvidet transaksjonsvolum

Two satser hardt på den delen av fintech-bransjen som blir kalt, B2B BNPL – det vil si at man gjør fakturabetaling for bedrifter tilgjengelig også innen e-handel. Det er en av få sektorer innen fintech, der man har kunnet se betydende kapitalrunder, de siste årene.

Two hentet selv 184 millioner kroner for halvannet år siden, i det som var den tredje største fintech-emisjonen gjennom tidene i Norge.

Avtalen innebærer at Two får mulighet til å gi skikkelig gass. Frem til årsskiftet hadde Two kredittfasiliteter som sikret dem en potensielt transaksjonsvolum på 220 millioner euro, opplyser kommunikasjonssjef Matthew Sveum-Stubbs til BankShift. Takket være avtalen med Viola Credit, kan Two nå legge til rette for digital handel med utsatt betaling helt opp til 1,8 milliarder euro, drøyt 20 milliarder kroner. 

Kompletterer tidligere partnere

Fra før av samarbeider Two med investeringsbanken Santander CIB på finansiering og med forsikringskjempen Allianz på kredittforsikring. 

Viola Credit blir altså en ny partner på finansiering. Ifølge Sveum-Stubbs kompletterer Viola de to tidligere partnerne godt. Santander CIB, regnes som en av de store aktørene på «trade finance», altså finansiering av betalingstrømmer i internasjonal handel, og skal sikre finansiering ved avtaler med store globale aktører. Kreditten fra Viola skal i større grad gå til å sikre avtaler med små og mellomstore bedrifter.

I dag har Two virksomhet i Norge, Sverige og Storbritannia og tilstedeværelse i ytterligere et  par europeiske land. Den nye avtalen med Viola skal i første rekke bidra til å etablere Two i flere europeiske markeder.