-
Finance Manager (vikariat) | StartupLab
-
Data Engineer | Klaveness Digital
-
Medeiere* | Boitano AS
-
Chief Operating Officer (COO) | ROEST
-
CEO | Kontur AS
-
VP Marketing | Glint Solar
-
Ingeniører innen kontroll, elektronikk og datasyn | Munin
-
Senior Developer | Klaveness Digital
-
Integration Engineer | MIMIRO
-
AI Engineer | Noteless
strikking
Strikkegründer tredoblet inntektene: – Begynner virkelig å snu
Norske gründere fortsetter satsingen på det digitale strikkemarkedet.

«Nei, strikkefeberen er ikke over», skrev Shifter i fjor sommer etter å ha pratet med norske Knitandnote om hvordan det står til noen år etter pandemien, da tilsynelatende «alle» skulle begynne strikke.
Nå viser årsresultatet for 2024 at Knitandnote tredoblet inntektene i løpet av året – fra 875.969 kroner i 2023 til 2,7 millioner i fjor. Selskapet endte samtidig med et underskudd på minus 6,9 millioner.
– Vi er veldig fornøyde med at vi klarte å få opp inntektene i fjor, men vi ser at det går litt tregere enn det vi gjerne skulle ønske, sier gründer Anne Emilie Fosse til Shifter.
Hun forteller at de blant annet merker at folk har litt dårligere råd, i likhet med mange andre.
– Samtidig så ser vi jo nå at så langt i 2025 tredobler vi de gjentagende inntektene sammenliknet med samme periode i 2024, uten å øke utgiftene. Så nå begynner det virkelig å snu. Sesongen har jo ikke begynt ennå så vi håper egentlig mer enn det også, fortsetter hun.
Totale inntekter så langt i 2025 er firedoblet, legger hun til.
Knitandnote ble startet av Fosse og ektemannen Kjartan Fosse i 2021, og er altså en digital plattform der du får tilgang til alt det digitale man trenger til strikking.
Nærmer seg cash-positive
En av de viktigste endringene Knitandnote har gjort i 2025, som har bidratt til veksten, er å flytte all utvikling inhouse, forklarer gründeren.
– Ting går fortere, det er mindre kommunikasjonssvikt og man får gjort mer, sier Fosse.
Strikke-startupen har også lansert en garnbutikk og gjort noen endringer på abonnementene deres for å tjene mer penger.
– Så vi tweaker litt her og der. Vi har veldig mange fornøyde brukere, men mange av dem er gratisbrukere som ikke legger igjen så mye penger. Så vi må kanskje endre litt på terskelen for betaling, forteller gründeren.
Fosse sier at de nå ligger i rute for å kunne gå i null og eventuelt etterhvert bli cash-positive.
– Tankegangen rundt det har skiftet siden vi startet i 2021. Da snakket mange om å få så mange brukere som mulig, så ville pengene komme etterhvert. Nå når man henter penger vil man gjerne se at man fortere blir cash-positive. Så mange har måtte omstille seg litt.
– Så også vi har gjort litt endringer på grunn av det, legger hun til.