sextech

Norsk sexleketøy passerte ti millioner i forhåndssalg på under 30 dager: – Helt insane 

– En etterlengtet oppdatering, sier Ohdoki-gründeren etter at deres nyeste versjon av Handy ble forhåndslansert for litt siden. 

Handy 2.0 har en god del oppgraderinger fra orginalen som ble lansert for rundt seks år siden.
Handy 2 har en god del oppgraderinger fra orginalen som ble lansert for rundt seks år siden.
Publisert

Det kan virke som at mange har sittet rastløse helt ytterst på stolkanten med kriblende fingre, da oppfølgeren til sexleketøyet fra Ohdoki, «Handy 2», ble forhåndslansert nylig. 

På under 30 dager passerte nemlig salget i selskapets Kickstarter-kampanje over én million dollar – tilsvarende ti millioner norske kroner.

Det kan virke som at mange har sittet rastløse helt ytterst på stolkanten med kriblende fingre, da oppfølgeren til sexleketøyet fra Ohdoki, «Handy 2», ble forhåndslansert nylig. 

På under 30 dager passerte nemlig salget i selskapets Kickstarter-kampanje over én million dollar – tilsvarende ti millioner norske kroner.

Det plasserer kampanjen blant de største Kickstarter-suksessene i Norge.

Daglig leder Jens Petter Wilhelmsen innrømmer at de var optimistiske, men at responsen har overgått selv de drøyeste drømmene de hadde på forhånd:

– Det er helt hinsides. Det å passere slike grenser for et hardware-produkt er i seg selv krevende – og når det i tillegg er et sexleketøy, sier det mye om communityet vårt, sier han til Shifter.

Ohdoki

Selskapet het tidligere Sweettech. 

Ble etablert av Jens Petter Wilhelmsen og Alexander Arish Bjørkmann. Wilhelmsen hadde bakgrunn fra Arkwright Consulting, mens Bjørkmann fra både Forsvaret og Kongsberg Gruppen.

Ohdoki utvikler teknologi, både hardware og software, for masturbering. 

Etterlengtet oppfølger med ekstra futt

Ohdoki-gründeren tror noe av årsaken til braksuksessen på Kickstarter – som er en plattform for forhåndssalg av produkter – skyldes at «Handy 2» har vært en «etterlengtet oppfølger» blant fansen.

– Det har ligget i luften lenge, og det har vært spørsmål om når den kommer, forteller Wilhelmsen.

Det er rundt seks år siden selskapet lanserte den første masturbasjonmaskinen, som Ohdoki har solgt rundt 250.000 enheter av siden, forteller Wilhelmsen.

Handy 2.0 fungerer også som en hjelpende hånd som tar seg av grovarbeidet når man skal ha en hyggestund.
Handy 2 fungerer også som en hjelpende hånd som tar seg av grovarbeidet når man skal ha en hyggestund.

Den nyeste versjonen fungerer, i likhet med orginalen, som en automatisert hjelpende hånd som tar seg av mye av grovarbeidet under masturberingsøkta.

«Handy 2» har imidlertid flere viktige oppdateringer, som har vært etterspurt lenge, forklarer Ohdoki-gründeren.

– Egentlig er dette Handy 5, fordi oppgraderingen fra den første er helt signifikant, sier Wilhelmsen og fortsetter:

– Det ene handler om batteri – altså at man nå slipper å plugge den inn i strøm. Det andre er at det er en click-on-løsning. Istedenfor å koble den på penis med hele produktet, kobler du først på hylsen og så klikker du den på maskinen.

For de mest ivrige brukerne har Ohdoki også lansert en pro-versjon av produktet, som Wilhelmsen kaller for en «gave til communityet»

– Der kan batteriet leve i fem timer. Den kan også ha enda høyere hastighet enn den vanlige, sier han.

Jens Petter Wilhelmsen har flyttet til USA for å bygge opp kundebasen der. Ohdoki.
Jens Petter Wilhelmsen har flyttet til USA for å bygge opp kundebasen der.

Ivrig community

Sexleketøyet er hardware-delen av teknologien som videre kan kobles opp mot Ohdokis software, som skal gjøre hyggestunden komplett ved at man kan synkronisere takt og bevegelse med videoer spilt av via for eksempel VR-briller.

– Forrige måned hadde vi mellom to til tre millioner «online sessions» – som altså er hver gang noen trykker på «play» og Handy går i bevegelse. Så det er en stor brukermasse som aktivt bruker både Handy og plattformen, sier Wilhelmsen.

Ifølge han har de rundt 30.000 aktive medlemmer i communityet og 35.000 månedlige aktive brukere på plattformen, hvorav mange trolig satt med pc-musa i den ene hånda og betalingskortet i den andre da kampanjen åpnet. 

– Jeg tror det handler om at vi nå har vært i bransjen en stund og har blitt en aktør som folk anerkjenner, og assosierer med kvalitet og teknologi, sier Ohdoki-sjefen.

USA, Tyskland og Storbritannia topper listen over hvor flest som har sikret seg en ny liten hjelper, som kan ta seg av arbeidet folk flest har gjort selv siden de oppdaget de hadde hender. 

Kickstarter-suksess

Wilhelmsen forteller at de allerede i løpet av de første 48 timene passerte 500.000 dollar – tilsvarende rundt fem millioner kroner. 

I skrivende sund har kampanjen rundet 10,8 millioner kroner, og det er fortsatt 25 dager igjen før den stenges.

Gründeren anslår at de kan ende opp med rundt 1,5 millioner dollar totalt, noe som vil gjøre Kickstarter-lanseringen til en av de største i Norge. 

Til sammenligning forhåndssolgte Flowmotion mobilkamerastativ for 60 millioner kroner i en 2018-kampanje, mens norske Remarkable hentet hele 100 millioner kroner gjennom Indiegogo i 2017.

Wilhelmsen viser frem den første versjonen av Handy.
Wilhelmsen viser frem den første versjonen av Handy.

Verdenslansering til vinteren

Første «batch» på omtrent 500 stykker vil sendes ut i august. Deretter vil Ohdoki fortsette å sende med to måneders intervall til alle som har forhåndssikret seg en ny Handy.

Teknologien skal offisielt lanseres på CES, verdens største elektronikkmesse, i Las Vegas i januar neste år. Deretter skal den rulles ut i butikk.

Wilhelmsen forteller at de har flere oppdateringer både på software- og hardware-siden i pipeline i tiden fremover. På lang sikt mener han at de har store sjanser for å bli den aktøren man tenker på når det gjelder interaktive seksuelle opplevelser.

– Så om tre til fire år, når folk tenker på interaktive seksuelle opplevelser, så tenker de på Ohdoki og Handy på samme måte som man for eksempel tenker på Womanizer, som har blitt et flaggskip.

Tettere på i Miami

Wilhelmsen forteller at USA står for 50 prosent av omsetningen deres, og at han derfor flyttet til Miami med familien i november 2023 for å bygge opp markedet der.

– Det er rett og slett fordi vi ikke kan forvente å klare å bygge opp USA fra Norge. Vi må ha «boots on the ground», sier han og fortsetter:

– En ting er å bygge opp B2C-salget, men B2B er en helt annen type øvelse. Å bygge struktur rundt B2B-salget tar tid og koster – og det krever både motivasjon og stamina.