nytt om navn

Melder overgang fra VC-fond i London til norsk oppstart

Mathilde Tuv Kverneland går fra venturefondet Target Global til Enode. 

Flytter: Mathilde Tuv Kverneland flytter fra London til Norge.
Publisert Sist oppdatert

Mathilde Tuv Kverneland melder overgang fra det London-baserte venturefondet Target Global, til fordel for stillingen som senior partnerships manager i Enode. 

Det melder hun selv i et Linkedin-innlegg onsdag. 

Kverneland har fra før bakgrunn som konsulent og investor i Arkwright X. 

Enode er en norsk oppstart som utvikler API-er for sømløs kommunikasjon mellom ulike strømselskaper og energikrevende forbruksenheter, som for eksempel elbiler, ladestasjoner og solcelleprodukter. Selskapet muliggjør tilpasning av strømforbruk og lading i henhold til produksjon og markedspriser. Dette betyr for eksempel at en elbil kan lades når strømprisene er lavest, for eksempel om natten.

På kundelisten står selskaper fra 14 land, deriblant E.ON, Fjordkraft, OVo, Greenly og Monta.

Det er gründertrioen Henrik Langeland, Thorvald Thorsnes og Nikolai Heum som står bak oppstarten som nå får Kverneland med på laget. 

På tampen av 2022 hentet Enode 156 millioner i en kapitalinnhenting med Creandum som hovedinvestor. 

Andre internasjonale selskaper som Lowercarbon Capital, ledet av Chris Sacca (tidligere investor i Twitter, Uber og Instagram), samt BoxGroup og Liquid2, var også investorer. Norske Skyfall Ventures deltok også, sammen med kjente engleinvestorer som Scott Belsky (skaper av Behance), YC-partner Gustaf Alströmer, og Helge Lund, styreformann i BP.

Enode landet flere store pilotkunder kort tid etter oppstart i 2021. Det resulterte i en omsetning på to millioner kroner i debutåret. Overfor Shifter kunne de tidligere også informere at selskapet hadde en månedlig inntektsvekst på 70 prosent.

Regnskapet for 2022 viser inntekter på 16,6 millioner og et ordinært resultat før skatt på minus 10,9 millioner. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.