emisjon

Investorfavoritten kaprer amerikansk VC-fond og flere globale kunder

Den norske miljøteknologi-oppstarten Spoor henter 43 millioner og sikrer ledende energiaktører til kundelisten. 

Teamet i Spoor
Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske VC-fondet Superorganism er blant nøkkelinvestorene når Spoor lukker kapitalrunden og sikrer 43 millioner kroner (fire millioner dollar) i friske midler. 

Det var Techcrunch som omtalte saken først. 

Runden har vekket betydelig interesse fra internasjonale aktører, slik at selskapet har kunnet velge ut de mest strategiske investorene for videre vekst, opplyser Spoor i en pressemelding.

– Vårt nye partnerskap med Superorganism signaliserer spennende muligheter fremover og styrker vårt fotfeste i det globale markedet, sier Monika Inde Zsak, partner i Futurum Ventures og styreleder i Spoor. 

Andre merkbare investorer i runden er Futurum Ventures, Ørsted Ventures og Nysnø. 

I tillegg bidrar engleinvestorene Birger Magnus (tidligere styreleder i Hafslund og Oda), Erlend Prestgard (tidligere CEO og medgründer av Working Group Two), Patrik Berglund (CEO og medgründer av Xeneta) og Harald Nordvik (tidligere adm. dir. i Equinor). 

Ledende energiaktører på kundelisten

Shifter har en rekke ganger omtalt Spoor, som i fjor høst havnet på en Slush-liste over selskaper som spås som neste generasjons enhjørninger. 

Det er Ask Helseth og Helge Reikås som står bak selskapet utvikler programvare for å forhindre fugler fra å blir drept av vindmøller. 

Spoor utvikler teknologi som skal forhindre fulger fra å bli drept av vindmøller.

– Med solid støtte fra ledende internasjonale investorer er Spoor godt posisjonert til å drive innovasjon og fremme adopsjon av våre AI-løsninger, og støtte en rask og bærekraftig vekst innen vindkraft, sier Hjelseth, som også er adm. dir. i Spoor. 

I tillegg til de strategiske investorene har Spoor nylig også signert flere globale ledere innen fornybar energi som kunder – inkludert Iberdrola, GE Vernova, Ocean Winds, Source Galileo, OPEN-C Foundation. 

Fra før har Spoor Equinor, Vattenfall, Deep Wind Offshore og Cloudberry på kundelisten. 

Investorfavoritt

En rekke investorer har i flere omganger gått inn med kapital i Spoor. 

Sommeren 2022 hentet de først 25 millioner fra det statlige investeringsselskapet Nysnø, Wiski Capital og den danske energigiganten Ørsted. 

Kort tid etter sikret de seks millioner til gjennom Innovasjon Norges miljøteknologiordning.

Selskapet er også finansiert Antler, Startuplab, Gustav Magnar Witzøe og Øystein Skiris Wiski Capital, Sportradar-gründerne Ivar Arnesen og Petter Fornæss, samt seriegründer Geir Førres investeringsselskap Firda. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.