klima

Spoor sikret nye millioner

– Spesielt nyttig i et usikkert investeringslandskap, sier medgründer Lorea Coronado-Garcia.

Guro Skjæveland og Joe Eliston fra Nysnø sammen med Spoor AI-gründerne Ask Helset, Lorea Coronado-Garcia og Helge Reikerås.
Publisert Sist oppdatert

Spoor hentet tidligere i sommer 25 millioner kroner fra blant annet det statlige investeringsselskapet Nysnø, Wiski Capital og den danske energigiganten Ørsted.

Nå fyller de opp med ytterligere 6 millioner kroner via Innovasjon Norges miljøteknologi-ordning. Det to år gamle selskapet har utviklet en programvare basert på kunstig intelligens som overvåker og beskytter fuglelivet i og rundt vindkraftverk.

– Disse midlene er til stor hjelp, sier medgründer Lorea Coronado-Garcia til Shifter.

De hjelper oss med å akselerere produktutviklingen og go-to-market-hastigheten vår, gjennom ansettelser og investeringer i forskningstester.

Gir kontroll

Støtten er også spesielt nyttig i et usikkert investeringslandskap, understreker hun.

Det hjelper oss å ha kontroll over tidspunktet for vår neste investeringsrunde.

Det nye tilskuddet er ifølge Coronadio-Garcia likevel øremerket utvikling av selskapets intelligensalgoritmer og databehandlingssystemer. Målet er å utvikle algoritmen slik at den skal fungere på en lokal server som muliggjør dataprosessering uten skytilkobling.

– Vi vil at algoritmene våre skal bli mer energieffektive, slik at vi kan kjøre dem i miljøer med begrenset strøm. Vi ønsker å forstå alt som trengs for å gjøre systemet vårt klar for skalerbarhet, på tvers av en vindpark, og med en voksende industri, sier hun.

Bak Spoor står også Ask Helseth og Helge Reikerås. Selskapet har 11 ansatte.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*