investering

Nysnø investerer i AI som samler fugledata

Klimainvesteringsfondet satser på norske Spoor AI sammen med dansk energigigant.

Guro Skjæveland og Joe Eliston fra Nysnø sammen med Spoor AI-gründerne Ask Helset, Lorea Coronado-Garcia og Helge Reikerås
Publisert Sist oppdatert

Det norske teknologiselskapet Spoor AI har utviklet en programvare basert på kunstig intelligens, for å overvåke og beskytte fuglelivet i og rundt vindkraftverk.

Nå investerer Nysnø Climate Investments sammen med det danske energiselskapet Ørsted og Wiski Capital, penger i prosjektet.

– Spoor er et attraktivt selskap som har vist en rask og imponerende teknologiutvikling samtidig som de har fått tilgang til viktige aktører i vindenergibransjen, sier Guro Skjæveland, førsteamanuensis i Nysnø, i en pressemelding onsdag.

– Fremover forventer vi å se utvidelse av vindenergi-prosjekter globalt, noe som vil kreve inngående kunnskap om miljøpåvirkningene, inkludert fuglelivet. Spoor kan være en avgjørende aktør for å sikre at nødvendige tiltak settes i gang, sier hun.

Partene investerer ifølge TU totalt 25 millioner kroner i selskapet. Wiski Capital ledet an, og klimainvesteringsfondet står bak ni av dem, skriver Stavanger Aftenblad.

Spoor AI fikk i 2020 også en investering fra Antler. De fulgte også opp i denne runden.

Svenske Norrsken er også med, og den nye kapitalen er øremerket vekst og utvikling.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*