KAPITALMARKEDET

Gunnar Sellæg i Core Eqty.

Investorduo har hentet en halv milliard kroner til nytt tech-fond etter bruddet med Are Traasdahl

I vår gikk Spring Capital i oppløsning. Nå har Gunnar Sellæg og Jostein Pettersen startet et nytt nordisk vekstfond.

Publisert Sist oppdatert

Det nylig etablerte vekstfondet Core Eqty skal investere i abonnementsbaserte teknologiselskaper i Norden, såkalt software as a service (Saas).

Nå har fondet hentet inn 500 millioner kroner fra private investorer i Norge, skriver Finansavisen.

Det er betydelig i norsk startup-sammenheng. Til sammenligning hentet Sarsia 370 millioner kroner tidligere i år, mens Idekapital lanserte en storsatsing på 750 millioner kroner. 

I spissen for nysatsingen står Gunnar Sellæg og Jostein Pettersen. Duoen var inntil i vår en del av Spring Capital, sammen med Are Traasdahl. Trioen hadde jobbet sammen i seks år da de plutselig skilte lag.

I vår fortalte Traasdahl og Sellæg om hvorfor de avsluttet samarbeidet. Traasdahl ønsket å ha mer ressurser i USA, siden det er i det markedet Spring skal bistå selskapene de investerer i. Sellæg ønsket seg et «litt annet ambisjonsnivå samt å ha med flere eksterne investorer» enn Traasdahl, og gikk derfor for å etablere eget fond.

Det nye investeringsfondet jakter selskaper med en omsetning på mellom 20 millioner kroner og 100 millioner kroner. Aktuelle investeringsobjekter må også ha et produkt i markedet, og ha behov for hjelp til å lykkes internasjonalt, forteller Pettersen til Finansavisen.

Core skal investere i mellom seks og ti selskaper, hvor hver plassering skal være på mellom 50 millioner kroner og 100 millioner kroner. På den måten vil fondet sikre seg eierandeler på minst 20 prosent og opptil 50 prosent.