-
Partner/Headhunter | Branchy
-
Senior Product Manager | Bakken & Bæck
-
Finance Manager (vikariat) | StartupLab
-
Data Engineer | Klaveness Digital
-
Medeiere* | Boitano AS
-
Chief Operating Officer (COO) | ROEST
-
CEO | Kontur AS
-
VP Marketing | Glint Solar
-
Ingeniører innen kontroll, elektronikk og datasyn | Munin
-
Senior Developer | Klaveness Digital
Internasjonale tech-talenter
Internasjonal tech-topp: – Tror det er mange underprisede selskaper i Norge
For litt over et år siden flyttet australske Anna Turvoll til Norge for å lede Völur.

I april 2024 tok australske Anna Turvoll over stafettpinnen etter Robert Ekrem som toppsjef i den norske kjøtt-tech oppstarten Völur.
Turvoll ble omtalt som en «superprofil» og kom inn med erfaring fra både kjøttindustrien, startups, og ikke minst ti år i ulike strategiske roller i investeringsbanken Goldman Sachs.
Det siste året har hun både gjort store fremskritt for selskapet, og lært seg å elske alt fra rare norske begreper og det kalde vinterværet.
Bærekraftig matproduksjon
Et av livets eventyr er hvordan kjærligheten fører deg steder der du kanskje ikke helt trodde du skulle. Turvoll ble først kjent med Norge gjennom sin norske ektemann, som hun traff da de begge bodde og jobbet i London.
15 år senere – med et opphold på ti år i Australia og ankomsten til tre små jenter – fristet den norske naturen og livsstilen for familien, forteller Turvoll.
– Vi tenkte det ville være fint for barna å vokse opp med å lære å stå på ski og så videre, sier hun.
Turvoll og familien flyttet derfor til Norge i januar i fjor. Med bakgrunnen fra startups, tech og scalups innen matproduksjon i Australia kom hun etterhvert i kontakt med Völur-gründeren gjennom VC-nettverket.

Den norske oppstarten jobber med å utvikle AI-software som skal hindre matsvinn i kjøttindustrien, ved å utnytte kjøttet bedre ved skjæring.
Startup-sjefen forteller at det var mye som fikk henne til å takke ja til topp-rollen i selskapet.
– Min lidenskap ligger i mat, foodtech og spørsmålet om hvordan vi skal fø ti milliarder mennesker i 2050, sier Turvoll.
Det siste året har mye skjedd for selskapet, utdyper hun.
– I stedet for å prøve å være et tech-selskap for industrien over hele linja, har vi fokusert på det vi er best på – som er sortering og planlegging for kjøttproduksjon av storfe og svin.
Völur har blant annet landet et partnerskap med Fortifi, en stor global leverandør for hardware til kjøttindustrien.
– Så å være den komplimenterende softwaren, åpner mange dører for oss, sier Turvoll.
Før Ekrem sluttet, gikk flere California-investorer inn i selskapet. I løpet av fjoråret gikk utgiftene ned gjennom nedskjæringer og inntektene opp med 2-3-gangeren, har Turvoll tidligere fortalt til Finansavisen.
Rett før hun tok over hadde selskapet også fått inn 12 millioner i ny kapital fra eksisterende eiere som Idékapital, Startuplab Founders fund, Simula Innovation og Fortress Fund.

– Bygg mens flyet flyr
Turvoll forteller at hun jobbet i et liknende miljø som Startuplab i Australia. Det hun synes preger det norske startupmiljøet er den store mengden tech-talenter.
– Det er utrolig mange talentfulle folk innenfor startupspacet. Det gjør at jeg tenker det kan være ganske mange underprisede selskaper i Norge, som jeg tror burde sees på mer globalt sett, sier Turvoll.
Hun tror samtidig at norske startups kan bli bedre på å tørre å ta steget ut i verden tidligere.
– Jeg sier ofte til teamet mitt at vi må bygge flyet mens vi flyr, for det er det man gjør i det globale økosystemet.
– I Norge er man ofte 95 prosent ferdige med produktet før man tar steget ut – alt må være nesten perfekt. Mens det andre steder i verden allerede kan være noen som har solgt ideen sin, mens de er på samme stadium. Det gjør at man kanskje føler man henger litt etter, utdyper Turvoll.
Bedre balanse
Turvoll og familien har allerede rukket å omfavne den norske livsstilen fullt ut.
– «Ut på tur aldri sur», sier hun.
Hvis Völur-sjefen skal anbefale noe til bekjente i Australia, er det å besøke Norge om vinteren fremfor om sommeren.
– Fine somre kan man finne mange steder. Det er noe helt unikt med den norske vinteren, med langrenn, peis, kaffe og vafler, påpeker Turvoll.
Til tross for at hun kommer fra «the Gold Coast» i Australia, der badetemperaturen trolig er noe mer behagelig enn i Oslofjorden mesteparten av tiden, nyter hun også å bade her.
Hun setter videre pris på tydelige årstidsskifter, som ikke er like fremtredende i Australia.
– Det er utrolig om sommeren med de lange dagene. Jeg kan faktisk føle at jeg ser plantene vokse foran øynene mine, sier Turvoll.
En annen ting hun mener Norge virkelig kan by på, er en arbeidskultur med god fleksibilitet.
– Balansen mellom arbeid og privatliv er flott her. Når jeg tenker over det, tror jeg ikke jeg kunne hatt denne store rollen med tre døtre i noe annet land.
Samtidig understreker hun at energien som kreves i en startup er den samme uansett hvor man er.
– Når man bygger en startup er man aldri helt skrudd av, sier Turvoll.