RESULTAT

Folka bak TV2 Play startet eget selskap og fikk EA Sports som kunde i debutåret

CuttingRoom mener de har bransjens raskeste brukergrensesnitt. Røkke-fondet Runway FBU og Witzøe-selskapet Wiski Capital satser på startupen som utvikler skybasert videoredigering.

Gründerduoen kan smile for en solid omsetning og finansiering i første driftsår. Her avbildet foran IBC-konferansen.
Publisert

CuttingRoom ble etablert for kun et drøyt år siden av gründerne Glenn Skare Pedersen og Helge Høibraaten. Duoen har tidligere jobbet sammen i TV2 og bygget opp både programvareleverandøren Vimond og strømmetjenesten Play (tidligere TV2 Sumo).

I fjor sommer var de to blant mange håpefulle gründere som la frem sin idé på Startuplabs sommerfest, med lovnader om et nettbasert video-verktøy som la til rette for sømløs samhandling, redigering, publisering og deling.

Nå forteller Høibraaten om en «eksplosjon av folk skal lage video» og en kundeliste som spenner fra EA Sports til norske lokalaviser.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Kundene strømmer til tjenesten

Til sammen solgte selskapet for 6,2 millioner kroner i 2022, viser den nylig publiserte årsrapporten. Det ga et underskudd på knapt 700.000 kroner.

– Vi har så langt nesten ikke brukt penger på markedsføring. For å komme opp på 6,2 millioner i første driftsår hjelper det at vi har hatt med betalende pilotkunder fra start, sier Høibraaten, som forteller at de tidligste kundene kjente gründerduoen fra da de bygget opp Vimond.

Hva skiller CuttingRoom fra andre?

Som nylig etablert utfordrer i markedet, mener Høibraaten at Cutting Room har et teknisk konkurransefortrinn.

Tjenesten er bygget på moderne skyløsninger som gir et mer responsivt brukergrensesnitt, og som det er vanskelig for eksisterende konkurrenter å kopiere uten å bytte systemarkitektur, forteller han.

Skyteknologien gjør det også relativt smertefritt for kundene å teste og bytte tjenesteleverandør.

På spørsmål om han er bekymret for at det om noen år kan komme en ny utfordrer som igjen tar i bruk enda mer moderne skyteknologi enn den CuttingRoom er bygget på, svarer Høibraaten: «Den underliggende skyteknologien utvikler seg i rasende fart. (...) Det kan kanskje virke skremmende, men det er jo noe av det som gjør det virkelig spennende og attraktivt også, at ting hele tiden er i bevegelse.»

Tungvektere på eiersiden.

Selskapet har også skaffet frisk kapital der Startuplab, Wiski Capital og Aker-satsingen Runway FBU kom inn på eiersiden.

Til sammen hentet Cutting Room 13,2 millioner kroner i ekstern kapital i fjor, via en såkalt SLIP-avtale. Metoden er utviklet av Startuplab og advokatene i SANDS, og gjør at selskapene kan utsette verdivurderingen.

Runway ble lansert av Kjell Inge Røkke høsten 2021, som en del av en større satsing på aktiv kapitalforvaltning under Aker-paraplyen. Det er ikke første gang de viser interesse for videofeltet. I porteføljen ligger også sensorkamera-startupen Muybridge.

Veien videre?

Fjoråret gikk i stor grad ut å bygge prosesser og strukturer i selskapet, forteller Høibraaten.

– Nå handler det om å få på plass kunder samtidig som vi legger til funksjonalitet basert på feedback fra markedet, sier han.