salg

Da ingen ville investere i Cvideo, fikk gründerne virkelig fart på salget

Dro opp inntektene 80 prosent i 2022. – I dag er vi glade vi har gått med snø opp til knærne i stedet, sier Carl Erik Thomsen.

Christer Hafslund og Carl Erik Thomsen etablerte Cvideo i 2014. – Det har ikke vært enkelt å få nei, men samtidig eneste utvei, sier Thomsen og ser tilbake på et år med gode resultater.
Publisert Sist oppdatert

Cvideo har utviklet et rekrutteringsverktøy som blant annet lar jobbsøkere lage video-CV'er. Blant 179 kunder står TV2, RiksTV, Klinikk for alle - og et titalls advokatfirmaer.

Da Shifter omtalte selskapet for to år siden, fortalte de om 199 avslag og ett investor-ja.

Planen var å hente ytterligere kapital, men investorjakten ble nok en bomtur.

– Det har ikke vært enkelt å få nei, men samtidig eneste utvei, sier daglig leder og medgründer Carl Erik Thomsen.

– Inntrykket vårt er at VC-selskaper mener produktet vårt i seg selv ikke er innovativt eller banebrytende nok. Jeg vil jo argumentere for at 75 prosent av kundene våre aldri har hatt et system før, så for dem er dette innovasjon, legger han til og sier:

– Men nå har vi likevel klart å vokse mer enn flere VC-støttede selskaper.

– Tradisjonelt salg biter best

Thomsen forteller om abonnementsinntekter på over 7,5 millioner kroner i 2022; et hopp fra 4,1 millioner kroner året før.

– Det tar lang tid å bygge slike inntekter, og det har jo vært tøft å ikke hente penger, men i stedet brette opp ermene og selge selv, sier Thomsen.

Han startet selskapet sammen med Christer Hafslund i 2014.

– Det har vært veldig «founders sale» så langt. Vårt neste mål er å bygge et velfungerende salgsteam, sier Thomsen og viser til tre nyansatte.

Gründeren forteller at de også har prøvd en del digital markedsføring det siste året, herunder videoer på Linkedin, uten at det nødvendigvis har gitt ren avkastning.

– Det vi ser biter best er tradisjonelt salg. Vi leverer en løsning de fleste ikke shopper selv, så du er nødt til å ringe og presentere løsningen for dem, ha en presentasjon, følge opp - og så gjennomføre salget.

Thomsen fortsetter:

– Det er en tidkrevende salgsprosess. Det kan være tungt og seigt, men det er verdt det. De kundene vi får inn, skal være kunder i over ti år, sier han - og forteller om et kundefrafall på under to prosent i 2022.

– Vi har vokst på egne penger, og det har handlet om salg, salg og salg - hver eneste dag, sier han.

– Har så vidt skrapt overflaten på hjemmebane

Selskapet har i år også utviklet en helt egen "karriere-side", som kundene selv tilpasser.

– Den nye funksjonen gjør at små selskaper, som ønsker å se profesjonelle og moderne ut, og som ikke vil bruke mye penger på å ansatte programmere, selv kan lage en fin karriereside på ti minutter, sier Thomsen og legger til:

– Det har gitt produktet en helt ny dimensjon, som har blitt tatt veldig godt imot. Vi hadde hatt det på blokka en stund, men vi trengte ressursene til å utvikle det.

Nå er målet å selge mindre selv - og heller tenke strategiske partnerskap og internasjonalisering, enten med eller uten en strategisk investor om bord.

– Nå har vi jo den luksusen at vi har en trygg abonnementsbase som ligger til grunn, sier Thomsen og understreker:

– Norge står fortsatt for tur. Det er ennå mye marked å ta av. Vi har så vidt skrapt overflaten på hjemmebane.

– Glade vi har gått med snø opp til knærne

Gründeren er glad de i dag ikke lever på investorkapital.

– Selv om det har vært tøft å få avslag og nei, er vi i dag glade for at vi har gått med snø opp til knærne. Jeg har inntrykk av at det for VC-selskaperhandle om å ta over verden - og hvis ikke; så er det ikke interessant i det hele tatt. Det kan også hende vi har vært for dårlige på «pitch decks», men det i hvert fall min opplevelse så langt.

Det viktigste Thomsen har lært det siste året er å være tålmodig.

– Du må se langsiktig på det. Det tar lang tid å lære seg produktet og få resultater.

– Det må også være trygge rammer for de som skal selge produktet. Fordi det tar så lang tid, må det være et godt grunnlag og være gode fordeler, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS