INVESTOR

Niklas Zennström var med å starte Skype, og har senere satt opp storfondet Atomico.

Nå vil Atomico investere mer i Norden

Åpner kontor i Stockholm og varsler større aktivitet i regionen.

Publisert

Mens risikokapitalister flest tråkker på bremsen, åpner det London-baserte investeringsselskapet til Skype-gründer Niklas Zennström et nytt kontor i Stockholm og girer opp satsingen i Norden.

Det melder Dagens Industri.

Overfor den svenske avisen sier Atomicos sjef for Norden og Baltikum, tyske Andreas Helbig, at det er «veldig trolig» med flere investeringer i regionen når det nye kontoret er på plass i løpet av våren.

Selskapet har for tiden over fem milliarder dollar under forvaltning, fordelt på fem fond, inkludert et dedikert klima-fond. På egne nettsider opplyser Atomico at porteføljen inneholder 23 selskaper med milliardverdi, målt i dollar. Blant dem er Klarna og Supercell.

Atomico var også blant investorene i norske Spacemaker, før selskapet ble solgt for 2,2 milliarder norske kroner i 2020.

Investeringsselskapet har også et engleinvestor-program, hvor de har engasjert flere norske suksessgründere for å plassere penger i startups her til lands. Kahoot-gründer Johan Brand benyttet den muligheten til å satse penger på Ludenso i 2020. Christine Spiten gjorde det samme i Orca Technologies i 2021.