Johan Brand investerer i Ludesno, både gjennom eget selskap og Atomico.

Johan Brand investerer i Ludenso: – En viktig validering av at vi er på rett vei

Edtech-gründerne får tungvektere på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Gründerne bak MovieMask utvidet i 2018 fra maskinvare til software, da de startet AR-bedriften Ludenso. Nylig fortalte de i Shifter at målsettingen er å flytte klasserommet til minst én million barn inn i AR.

Selskapet har vekket interesse i ulike «impact»-miljøer, og nå får de nye, tunge partnere inn på eiersiden.

Den tidligere Kahoot-duoen Johan Brand og Jamie Brooker går gjennom sitt investeringsselskap We Are Human inn i startupen med 200.000 kroner, gjennom et konvertibelt lån. Samtidig skyter Brand inn 450.000 kroner av midlene han forvalter gjennom sin rolle i det internasjonale ventureselskapet Atomicos engleinvestor-program.

– Pengene er egentlig mindre vesentlig, men å ha slike eiere på teamet betyr mye, sier Ludenso-gründer Eirik Wahlstrøm.

Tidligere i år investerte We Are Human også i den danske ADHD-appen Tiimo.

Tillit og nye muligheter

– Det betyr enormt mye med tilliten Johan Brand viser oss. Han er en av få som har skalert et edtech-selskap på verdensbasis, og vi har inntrykk av at han er lidenskapelig opptatt av læring og impact. Han kommer til å være en bauta for oss, tror Wahlstrøm.

Samtidig kan disse investeringene åpne mange nye dører internasjonalt, tror gründeren.

– Atomico er en av de viktigste som investerer i selskaper som har lyst å gjøre impact på verdensbassis, og dette gir oss en en større mulighet til å pitche foran Atomico og andre store VCer i senere runder. Det er en viktig validering av at vi er på rett vei.

Nylig lukket Atomico et nytt rekordfond på 8 milliarder kroner. De London-baserte engleinvestorene har tidligere investert 215 millioner kroner i norske Spacemaker.

For ordens skyld: Johan Brand har en eierpost i Shifter.