EASEE-KRISEN

Jonas Helmikstøl i Easee.

DN: Verdien av Easee kappet med 97 prosent

Betingelsene for det konvertible lånet på 60 millioner kroner til Easee priser selskapet til knapt 300 millioner kroner, ifølge avisen.

Publisert

Ifølge Dagens Næringslivs opplysninger, prises elbil-laderselskapet Easee til 283 millioner kroner av investorene som stiller med et konvertibelt lån på 60 millioner kroner. Til sammenligning anslo gründer Jonas Helmikstøl for under et år siden, overfor samme avis, at selskapet var verdt 10 milliarder kroner.

Det konvertible lånet er en del av en kriseplan for å redde selskapet, etter at det svenske Elsäkerhetsverket la ned salgsforbud mot produktene deres i vår.

De tre gründerne Jonas Helmikstøl, Kjetil Næsje og Steffen Mølgaard stiller selv med fem millioner kroner hver, mens resten av lånebeløpet deles mellom storaksjonærene Wiski Capital, Dristi Capital og Montin.

Formelt skal kriseplanen, inkludert det konvertible lånet, vedtas i et styremøte torsdag denne uken.

Redningsplanen til Easee innebærer også oppsigelse av 200 ansatte, samt lansering av nye produkter - som kom i forrige uke. Etter to dager i markedet meldte selskapet selv på Linkedin at 5000 eksemplarer av deres nye lader var solgt.