finansiering
Defigo åpnet døra for nye eiere for tredje gang på to år
Defigo henter 43,5 millioner i overtegnet emisjon og setter dato for lønnsomhetsmålet.
Over 1000 solgte systemer, mer enn 30 millioner døråpninger og flere enn 35.000 daglige brukere er fasiten til Defigo siden oppstarten i 2014. Teknologiselskapet lager løsninger for å fjernstyre tredjeparts adgangssystemer gjennom samme grensesnitt. Med andre ord: de hjelper deg å åpne døra.
Det har fått flere investorer til å vise interesse for selskapet. Nå henter Defigo 43,5 millioner kroner fra både nye og eksisterende eiere. Dette er den tredje kapitalutvidelsen på to år for selskapet, og denne gangen er planen at pengene skal ta Defigo til lønnsomhet.
– Det vil vi oppnå tidlig i 2025, og kanskje før. Så blir det litt opp til oss hvor hardt vi vil trykke på gassen etter dte, mener daglig leder Hildur Smaradottir.
Gründer og produktsjef Joachim Stray stemmer i.
– I Defigo har vi alltid vært opptatt av inntekter. Neste gang henter vi en halv milliard, men da er vi lønnsomme og skal inn i den neste vekstfasen, spår han.
God driv
De sist tilgjengelige regnskapstallene viser at selskapet omsatte for 4,4 millioner kroner i 2021, men daglig leder Smaradottir opplyser at de ha vokst mer enn 120 prosent det siste året - og om kontrakter med flere eiendomsprosjekter.
I tråd med målsetningen fra forrige kapitalutvidelse har Defigo utvidet i Norden, Europa og USA. De nye pengene skal brukes på å fortsette å vokse internasjonalt, forbedre og videreutvikle løsningen og styrke merkevaren, oppgis det i en pressemelding.
Fersk investor blir storeier
Ankerinvestor i runden er det nye venturefondet til Rolv-Erik Spilling, Scale Leap Capital. Det ferske investeringsselskapet hentet i fjor inn en kvart milliard kroner som skal satses på teknologiselskaper som står overfor en skaleringsfase. Etter denne runden blir selskapet blant de største eierne i Defigo.
I tillegg kommer eiendomsaktørene Malling & Co Venture og Selmer Capital inn som nye eiere. Flere eksisterende aksjonærer, inkludert Idekapital, Nunchi, Oslo Pensjonsforsikring (OPF), MP Pensjon og AS Clipper skyter også inn penger.
– Vi er stolte over å få en så sterk gruppe med investorer med på laget sammen med våre eksisterende aksjonærer som har støttet oss gjennom flere år, nå som vi forbereder oss på å ta en ledende posisjon i et veldig stort og spennende adgangskontrollmarked, sier Smaradottir.
Lavere pris
Hun bekrefter overfor Shifter at verdivurderingen var lavere enn ved forrige emisjon, men vil ikke avsløre ytterligere detaljer om transaksjonen.
– Vi begynte på 100 millioner, og så har det vært en lang prosess. Vi måtte gå ned i pris. Vi ser på det som positivt. Det er mange som ikke får gjennomført i det hele tatt, og mange må akseptere en mye lavere pris, sier Smaradottir.
Hun får støtte av makker Stray.
– Vi er i et tøft marked, og vi synes det har vært en fair deal. Vi er opptatt av at det skal være bra for alle.