årsresultat

Völur-oppskaleringen koster
- årsresultatet viser minus 24 millioner

Årsregnskapet til kjøtt-tech-selskapet Völur viser at oppskalering koster. Gründeren sier det er en del av planen og hinter om nye kunder på kroken.

Publisert Sist oppdatert

Völur har med sin slakte-AI, eller kjøtt-tech, tidligere gjennomført kapitalrunder fra Idékapital og Silicon Valley-baserte Fusion Fund. Oppstartsselskapet er tidlig ute med årsregnskapet for 2023, som nå er tilgjengelig. 

I løpet av året gikk de fra 14 til 25 fulltidsansatte. Ifølge årsregnskapet gikk lønnskostnadene opp fra 5,1 til 12,1 millioner kroner. 

Salgsinntektene for 2023 var på litt over én million kroner og årsresultatet endte på hele minus 24,9 millioner. 

I 2022 var salgsinntektene på 1,9 millioner kroner og årsresultatet på minus 9,8 millioner. 

Rett etter nyttår skrev Shifter om kapitalrunden Völur nå er inne i, og regner med å lukke innen noen uker. Da hadde de allerede hentet omtrent 15,5 millioner kroner.

– Det kommer ny kapital inn snart som gir oss en runway på omtrent ett år, sier gründer Robert Ekrem da Shifter ringer for å få kommentarer til årsregnskapet. 

Völur har en noe annerledes eierstruktur enn andre norske startups. De har nemlig et amerikansk morselskap, Völur Inc, som eier 100 prosent av aksjene i Völur AS. Gjennom sitt amerikanske morselskap ga de datterselskapet et konvertibelt lån på omtrent 32 millioner kroner rundt nyttår. 

– Hvordan vurderer du «burn-raten» hos dere nå?

– Økningen av kostnader har vært planlagt og en del av byggingen av selskapet, sier Ekrem. 

– Shifter har tidligere skrevet at dere har landet store kunder, som franske Cooperl og amerikanske JBS, har dere noen nye på trappene?

– Ja, men ikke noen som jeg kan gå ut med akkurat nå, og vi har samtaler med mulige nye kunder i Sør- og Nord Amerika, samt Europa, sier Ekrem.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.