strøm

Strøm-utfordreren henter 14,6 millioner etter å ha endret kurs

Over 800 tegnet seg i en Motkraft-emisjon gjennom Folkeinvest. 

Fra venstre: Bjørn Spieler (gründer), Henrik Schultz (daglig leder), Adele Os (styreleder)
Publisert Sist oppdatert

Strøm-utfordreren Motkraft har gjennomført en vellykket kapitalinnhenting gjennom Folkeinvest.

875 tegninger har sikret selskapet 14,6 millioner kroner i frisk kapital til selskapets videre vekst. 

– Dette er en merkedag for oss. Nå er vi over i neste fase hvor vi kan fokusere på kundevekst, økt omsetning og svarte tall, skriver gründer Bjørn Spieler og daglig leder Henrik Schultz i en pressemelding om Motkraft-emisjonen.

På folkeinvesterings-annonsen er strømselskapet verdsatt til 14,9 millioner (før emisjonen). Nå som selskapet har hentet 14,6 nye millioner, betyr det at de har solgt nesten halvparten av selskapet. 

Motkraft ble først kjent som en strøm-utfordrer, og fikk mye oppmerksomhet fordi det opprinnelig var et non-profit-selskap. 

Over 30.000 strømkunder ble tegnet etter at selskapet ble etablert som et protest-prosjekt av en gjeng unge gründere fra NTNU. 

Nylig fortalte tidligere daglig leder og gründer Bjørn Spieler til Shifter at de nå har endret forretningsmodell og skal tjene penger. 

– Vi har måttet prøve og feile litt i oppbyggingen, da alt gikk mye raskere enn vi ante da vi startet opprøret. Jeg måtte legge videre studier på hyllen for å bruke all tid på dette, men nå er vi skikkelig på skinnene, sa gründer Spieler før emisjonen ble åpnet.

Videre hentet de derfor inn Henrik Schultz, en tungvekter fra finansbransjen, inn som ny daglig leder for å lede selskapet inn i den nye retningen. 

– Ekstra hyggelig er det at svært mange av våre kunder har valgt å bli medeiere i selskapet. Det tolker vi som en god attest og et tegn på at vi leverer på forventning, smiler Spieler og Schultz.

I følge pressemeldingen omsatte Motkraft strøm for 415 millioner kroner i 2023.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.