nytt om navn

Tar over: (f.v.) Bjørn Spieler fortsetter som produktsjef in Motkraft og overlater toppsjef-rollen til Henrik Schultz.

Tungvekter går fra finansbransjen og blir ny Motkraft-sjef

Med bakgrunn som toppleder og analytiker i flere store norske banker, tar Henrik Schultz over sjefsrollen i strømselskapet etter Bjørn Spieler.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Schultz blir ny toppsjef for Motkraft når strømutfordreren går inn i en ny fase. 

Det melder selskapet om i en pressemelding onsdag. 

Schultz har lang fartstid i norsk og internasjonalt næringsliv, med en rekke stillinger innen finans. Han har blant annet vært toppleder, CFO (finansdirektør) og analytiker i DNB, Sparebank1, Danske Bank og ABG. 

Før han tiltrådte lederollen har han vært finansdirektør i Motkraft i rundt et år. 

– Motkraft er et utrolig spennende selskap som har oppnådd utrolige resultater på kort tid, sier Schultz og fortsetter:

– Ekstra gøy er det å få lede et ungt og opprørs utfordrer-selskap. 

65-åringen tar over sjefsrollen etter gründer Bjørn Spieler (27) som fortsetter i selskapet som produktsjef og største aksjonær. 

Motkraft ble først kjent som en strømutfordrer, og fikk mye oppmerksomhet fordi det opprinnelig var et non-profit-selskap. Nylig fortalte Spieler til Shifter at de nå har endret forretningsmodell og skal tjene penger. 

I pressemeldingen understreker Spieler at selskapet nå går inn i en ny fase, tre år etter oppstart: 

– Vi går inn i en ny fase hvor detblir mye arbeid med finansielle oppgaver knyttet til kapitalinnhenting for videre vekst. Da er det veldig trygt for oss at Henrik tar tømmene som toppsjef, sier Spieler. 

– Det er med ærefrykt at en voksen mann tar over stafettpinnen etter en ung og ambisiøs gründer som Bjørn. Men vi har funnet en utrolig bra kjemi som får ut det beste av både energi, ambisjoner og erfaring, sier Schultz.

– Nå skal vi ta Motkraft inn i neste fase. Jeg håper at min bakgrunn fra analyse og finans kan bidra til at vi finne gode måter å finansiere den videre veksten på, sier han.