Opphør

Slutt for Futurehome

Ekstreme berg-og-dalbane-år over for smarthusselskapet. Styret jobber for å sikre videre drift etter konkursen.

Erik Stokkeland klarte ikke å redde selskapet han var med å starte og kjøpe tilbake. Han ble erstattet som daglig leder i fjor.
Publisert Sist oppdatert

Oppdatering: Boet er kjøpt opp.

Smarthusteknologiselskapet Futurehome, som en gang var høyt verdsatt av investorer, har meldt oppbud. 

Selskapet, som utvikler systemer for strømstyring, har vært gjennom flere krevende år med store verdifall og mislykkede redningsforsøk.

Futurehome er satt under konkursbehandling, bekrefter styreleder og engleinvestor Gunnar Evensen overfor Dagens Næringsliv

Dette skjer til tross for at selskapet hentet 20 millioner kroner i frisk kapital og fikk redusert gjelden så sent som i fjor sommer. 

I den runden ble aksjonærverdiene i praksis nullet, hvor selskapets verdi falt fra anslagsvis 300 millioner kroner til én million på to år.

Redningsforsøkene fortsatte, og i mars i år gikk Futurehome inn i en rekonstruksjonsprosess. Denne førte imidlertid ikke frem. 

– Til tross for omfattende tiltak og betydelig støtte gjennom en lengre periode fra både eiere og partnere, har det dessverre ikke vært mulig å gjennomføre en full rekonstruksjon av Futurehome as, uttaler Evensen til DN.

Advokat Ellen Schult Ulriksen er oppnevnt som bostyrer. Evensen, som tidligere var Get-sjef, beklager på vegne av styret og ledelsen at de økonomiske tiltakene ikke lyktes.

Futurehome har hatt en turbulent historie. Gründerne solgte i sin tid selskapet til Get (nå Telia) for 90 millioner kroner, før de kjøpte det tilbake for noen titalls millioner kroner på tampen av 2021.

I fjor ble det også kjent at tidligere Ice-sjef Eivind Helgaker tok over som toppsjef etter gründer Erik Stokkeland. Siste tilgjengelige regnskap for 2023 viste et underskudd på 168 millioner kroner.

Til tross for konkursen jobbes det med å sikre videre drift. 

– Det er et klart mål at kundene og partnerne, samt teknologien, plattformen, produktene og mange av de ansatte skal kunne leve videre i en ny struktur. Det er konkret interesse rundt virksomheten og konkursboet, som ser at verdien i det som er bygget opp videreføres, opplyser Evensen. Han legger til at det arbeides for at tjenestene skal driftes videre uten avbrudd for kundene.