-
AI Engineer | Noteless
-
Customer Success & Content Coordinator | Wrepit
-
Senior Software Engineer | Wrepit
-
Director of Engineering | No Isolation
-
Lead Engineer for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
Lead Product Manager for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
AI and ML Engineer | NBIM
-
Fagansvarlig Data og innsikt | Eksfin
-
Chief Commercial Officer / VP Sales | Muybridge
-
Seniorutvikler | Cartagena
kapital
Padeia-gründerne har flere startups-suksesser bak seg: Nå sverger de til «produkt før marked»
Seriegründerne i Padeia vil samle virrvarret av selskapsdata og klargjøre for AI. Investorene bidrar med 15 millioner i en overtegnet runde.

– Folk har vendt seg til å chatte med AI. Det burde være mulig å chatte med sitt eget selskap også, og samtidig stole på at dataene man får, er riktige, sier Padeia-gründer Eivind Bøhn.
Han har gitt seg i kast med en utfordring som mange bedrifter sliter med: Selskapsdata er spredt over forskjellige systemer og siloer. Samtidig gir strømmen av informasjon fra CRM, HR, regnskap og produkt, og veldig mye mer, best innsikt når det er samlet.
Problemet er at jobben med å samle dette i dag kan være tidkrevende og kompleks. Fortsatt er det mange som tyr til overfylte excelark og oppdatering av gamle dokumenter.
Padeias SaaS-plattform kobler interne og skydata i én «single point of truth» slik at AI-agenter trygt kan arbeide og hente innsikt på tvers. På sikt er tanken at systemet blir et operativsystem for brukernes lag av AI-agenter, og har man ikke god kontroll på dataene fra grunnen, vil AIen bare forsterke problemet.
Startupen er hjertebarnet til de erfarne seriegründerne Eivind Bøhn (Milient), Magnulf Pilskog (Ardoq og Miles), Gøran Skeie Ellingsen (Miles) Lars Erik Aas og Karen Dolva.
For å sikre at dataene er korrekte, er all informasjon sporbar med lenker tilbake til opphavet.
– Dagens selskapsdata er spredt over mange systemer. Da er det vanskelig å få nødvendig innsikt. Med løsningen vår kan man nokså umiddelbart få svar på ting som før krevde mye analysearbeid. Det kan for eksempel være spørsmål som hvilke land en vokser i sammenlignet med markedsføringsbudsjett for hvert enkelt land, sier Bøhn. – Eller hvordan en endring i produkt slår ut på inntekt. Kun fantasien setter grenser.
Hentet 15 millioner
Nå har selskapet sikret 15 millioner kroner i en dobbelt overtegnet pre-seed finansieringsrunde. Investeringen kommer bare sju måneder etter at selskapet ble stiftet med en egenkapital på 6 millioner kroner.
Finansieringsrunden har tiltrukket seg en god liste av investorer fra det norske tech-startup-miljøet. Blant de nye eierne finner man blant annet StartupLab, Idékapital, Athletes & Founders, Villamar AS (Ulstein-familien) og Erik Bakstad (CEO & medgründer av Ardoq).
Kapitalen gir selskapet ett år med handlingsrom før det må fylles på igjen. Også den runden ligger foran skjema. Det har vært et krav at alle investorer skal ha mulighet til å også delta i neste runde.

Bygge produkt først
Nylig fikk gründerteamet med seg Karen Dolva som CPO.
– Det er veldig fint å bygge bedrift her, men sollys er det ikke så mye av.
Seriegründeren Dolva leder veien ut fra de kunstig opplyste korridorene hos Startuplab. Etter å ha bygget flere selskaper, sist som gründer i No Isolation, er hun godt kjent i lokalene hun er tilbake i for å bidra til å skalere Padeia.
At det er folk som har lagd selskaper før, merkes godt.
– Dette er det første stedet jeg har vært hvor man har en helt grunnleggende forståelse av verdien av å bygge produktet før man utsetter det for markedspress, sier hun.
– Det er en av gavene man får med seg med et så erfarent gründerteam. Jeg er jo junioren på teamet her.
I No Isolation kjente hun på et sterkt press for å starte salgsprosessen straks etter at den første investor-kapitalen var på plass.
– Når man har hentet penger føler man at man må bevise markedsverdi med en gang, og da ender man fort opp med å ta suboptimale beslutninger. Når man onboarder for mange kunder for tidlig må man løse deres utfordringer i stedet for å jobbe proaktivt med produktet. Så det er viktig med kunder, men å kunne begrense det til en utvalgt håndfull pilotkunder er en perfekt start.
– Savner du hardware-biten litt?
– Både ja og nei. Det er noe veldig gøy med å kunne holde i produktet man lager, men det er klart at det koster å stå i det over tid.
Jobber i høyt tempo
Ett år etter stiftelsen av selskapet er teamet i gang med fem parallelle kundepiloter. Samtidig er flere nyansettelser på plass.
Det går fort unna, men det må det også leveres på de ambisiøse planene. Er de trygge på at tempoet er høyt nok?
Med en nyansatts friske blikk syntes Dolva det var interessant å observere hvordan teamet hadde en samlet forståelse for hvor selskapet skulle være om tre-fire år. Den slags enighet gir fart ut av startporten.
Hun viser til pilotene som skal løpe frem til neste år.
– Det er litt avhengig av hvordan det arbeidet går hvilken fart vi kan sette videre. Vi har mange idéer og tanker om hva vi vil bygge på plattformen, men først vil vi sørge for at kundene får noe som de vil betale for, sier hun. – Om vi har beveget oss for raskt og må ta et par skritt tilbake, eller om vi kan øke på enda mer vet vi bedre når vinteren kommer.
SaaS død betydelig overdrevet
Den tidligere McKinsey-konsulenten Eivind Bøhn har bygget SaaS-selskapet som i dag, etter noen oppkjøp og sammenslåinger, heter Milient. Den svenske investoren Monterro overtok store deler av aksjene i fjor.
Som SaaS-ekspert har han lite til overs for hypotesen om at SaaS-æraen er over.
– Lederne der ute sitter på flere SaaS-systemer enn noen gang, de kjenner sine pain point, sier han. – Samtidig er det klart at det kommer nye systemer med AI som kan gjøre ting mye bedre enn de som dominerer i dag. At brukesmønstrene endres, betyr ikke at man slutter å betale for programvare som løser problemer.