Sommerspalten

Seriegründer Nadir Nalbant: – Det er ingen sprint, men heller hardt arbeid over tid som gir suksess.

Nadir Nalbant har gründet flere selskaper med suksess. Samtidig får han ofte høre på hjemmefronten at boken «Nadir uttaler seg om ting han overhodet ikke har peiling på» blir tykkere.

Seriegründer og CEO ved Homely, Nadir Nalbant.
Publisert

Shifter tar tempen på norske gründere i sommervarmen.

1. Hvordan lyder din 20-sekunders pitch av deg selv?

– Hardtarbeidende og målbevisst gründer med trackrecord i å bygge opp bedrifter i markeder dominert av få, men mektige aktører. Er nå godt i gang med oppbyggingen av utfordreren Homely, som har gjort boligalarm så trygt og enkelt som det burde være.

2. Hva er det beste du har opplevd som gründer i året som har gått?

– Det føles godt som gründer når nye kunder strømmer til og det settes salgsrekorder hver måned, samtidig som eksisterende kunder gir tommel opp!

3. Har du en favoritt-«icebreaker»?

– Ikke som er noe å skrive om.

4. Hvor mye flaks har du på en skala fra 1-10?

– Grundighet og gode forberedelser fører som regel til flaks. Jeg er alltid godt forberedt.

5. Hva er det verste du har opplevd i et investormøte?

– Husker jeg holdt presentasjon for en av verdens største investeringsfond i London for mange år siden. Det viste seg å være vanskeligere enn jeg trodde å formidle min entusiasme og brennende engasjement for prosjektet når presentasjonen skulle holdes på engelsk.

6. Du får tilgang til en valgfri sum fra oljefondet, hva ville du brukt pengene på?

– Da ville jeg ha gründet et selskap for å løse klima- og miljøutfordringene vi står overfor.

7. Hva er det flaueste du har opplevd som gründer?

– Jeg har sikkert gjort mange flauser, også som gründer, men noe av det flaueste jeg har gjort var da jeg som skoleelev hadde min aller første jobb i Moldes lokalavis, Romsdals Budstikke. Det var vinter og det herligste sladdeføret du kan tenke deg. Som nybakt sjåfør klarte jeg ikke motstå fristelsen for å ta noen håndbrekksladder, men glemte i et svakt øyeblikk at «Romsdals Budstikke» preget hele bilen. Da redaktøren ringte neste dag, skjønte jeg raskt at dette var en dårlig idé.

8. Hva er det viktigste du skal gjøre til høsten?

– Sørge for at flere norske hjem blir sikret med boligalarm. Det redder liv og sikrer verdier!

9. Hva bør norske gründere bli bedre på?

– Det er mange svært dyktige gründere i Norge. En gründerreise blir som regel mer krevende enn det man opprinnelig hadde sett for seg, og da er det viktig å ha utholdenhet. Det er ingen sprint, men heller hardt arbeid over tid som gir suksess.

10. Hvilket annet norsk selskap skulle du ønske at du hadde startet?

– Tibber. Digger måten de har røsket opp i strømmarkedet ved å forenkle og ved å gjøre ting mer oversiktlig og kundevennlig, samt ha full transparent prismodell. Homely ønsker å gjøre det samme i boligalarmmarkedet.

11. Du kan velge mellom alle gründere i hele verden, hvem skulle du gjerne hatt i teamet ditt?

– Jeg er imponert over hvordan gründerne bak Easee på rekordtid har skapt et visjonært og verdibasert selskap med enormt potensiale i et internasjonalt marked.

12. Har du et spørsmål du liker å stille kandidater på jobbintervju?

– Hvordan vil de som kjenner deg best beskrive deg som person og hva er din motivasjon for å søke akkurat på denne jobben?

13. Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn.

– Jeg har nylig fått dilla på å spille tennis. Utover det, så får jeg ofte høre på hjemmefronten at boken «Nadir uttaler seg om ting han overhodet ikke har peiling på» blir stadig tykkere.

14. Hvis du hadde vært karriererådgiver i ungdomsskolen, hva ville du anbefalt barna å bli når de blir store?

– At det er normalt å ikke vite hva de vil bli når de blir store, men at uansett hvilken retning de velger så må de jobbe med ting de har ekte brennende engasjement for.