Sommerspalten

Henrik Glittenberg: «Som grunder tror jeg det er umulig å lykkes uten flaks»

Til tross for griseflaks har medgründer i Alto opplevd noen flauser.

CEO og medgründer av Alto Henrik Glittenberg
Publisert Sist oppdatert

Shifter tar tempen på norske gründere i sommervarmen.

1. Hvordan lyder din 20-sekunders pitch av deg selv?

– Mitt navn er Henrik Glittenberg og sammen med min medgründer Oliver har jeg startet Atlo. Jeg elsker teknologi, er utrolig nysgjerrig, har litt for stort konkurranseinstinkt og er nok en smule naiv. Fra jeg var liten syntes jeg det var utrolig gøy å skape nye ting. Da var det gjerne i lego. Lego utviklet seg etterhvert til å bygge nettsider og nettbutikker, og nå har jeg fått være med å utvikle fremtidens alarmsystem i Atlo.

2. Hva er det beste du har opplevd som gründer i året som har gått?

– Årets største milepæl er uten tvil lanseringen av Atlo. Det har vært utrolig gøy å se at så mange bruker og elsker noe vi har brukt så mye tid og energi på å få satt ut i livet.

3. Har du en favoritt-«icebreaker»?

– Jeg er nok litt skadet av korona! Så alle gode forslag mottas med takk!

4. Hvor mye flaks har du på en skala fra 1-10?

– Som grunder tror jeg det er umulig å lykkes uten flaks. Selvfølgelig spiller ferdigheter, pågangsmot også videre en rolle, men det er på ingen måte slik at alle som har pågangsmot og gode ferdigheter lykkes som grundere. Jeg har hatt griseflaks, jeg har fått enormt gode folk med meg i Atlo. I tillegg til enormt dyktige mentorer, fantastiske samarbeidspartnere og kanskje viktigst verdens beste medgründer, Oliver Badawy, med meg. Flaksskalen viser definitivt 10.

5. Hva er det verste du har opplevd i et investormøte?(og flaueste du har opplevd som gründer)

– Vi ble invitert hjem på middagsbesøk til en potensiell investor. Etter noen minutter hørte vi et lite barn gråte. Uten å tenke meg om spurte jeg: «Har du barnebarnet på besøk?». Det viste seg at denne personen ikke var bestefar. Lekse lært!

6. Du får tilgang til en valgfri sum fra oljefondet, hva ville du brukt pengene på?

– Jeg brenner veldig for at alle skal få tilgang til rent vann. En så grunnleggende ting som er en selvfølge for oss, men som tar millioner av liv hvert år.

7. Hva er det flaueste du har opplevd som gründer?

– Må svare det samme som på spørsmål 5.

8. Hva er det viktigste du skal gjøre til høsten?

– Fortsette å utvide teamet. Vi skal finne de smarteste hodene, med stort pågangsmot som brenner for å gjøre folks hverdag smartere, enklere og sikrere. Atlokunder kan også glede seg til den største oppdateringen så langt, så shameless plug, du burde skaffe deg et Atlo system nå for å sikre deg. Køen er allerede lang!

9. Hva bør norske gründere bli bedre på?

– Jeg tror norske grundere må høre mer på Nike sitt slagord, “just do it”. Jeg har hatt det hengende over pulten min siden vi startet Atlo. Som grunder må du hver dag gjøre noe du aldri har gjort før. Selvfølgelig er det både viktig og lurt å søke råd hos andre, men veldig ofte må en bare kaste deg uti det kalde vannet.

10. Hvilket annet norsk selskap skulle du ønske at du hadde startet?

– reMarkeble lager et produkt som jeg er blitt helt avhengig av. Jeg elsker hvordan de revolusjonerer noe så enkelt som notater. Jeg beundrer hvordan de har nailet både hardware og software. Folkene bak reMarklebe har virkelig gjort mye rett.

11. Du kan velge mellom alle gründere i hele verden, hvem skulle du gjerne hatt i teamet ditt?

– Det er jo et umulig spørsmål! Det er utrolig mange jeg kunne tenke meg å ha med, men må si at jeg er ganske fornøyd med Oliver.

12. Har du et spørsmål du liker å stille kandidater på jobbintervju?

– Hvordan kan du bidra til bygge Atlo’s kultur?

13. Hvis du hadde vært karriererådgiver i ungdomsskolen, hva ville du anbefalt barna å bli når de blir store?

– Så klisje som det er så ville jeg anbefale de å finne noe de kunne tenke seg å gjøre på fritiden. Jeg legger meg hver dag og føler det som lille julaften - kan nesten ikke vente til morgenen etter når jeg nok en gang kan komme på jobb.

14. Fred i verden eller billion dollar exit?

– Jeg håper det valget er enkelt for alle. For meg har aldri penger vært et mål i seg selv. Med Atlo håper jeg å gjøre hjemmesikkerhet litt mer tilgjengelig, litt tryggere og litt enklere. Så om valget står mellom fred i verden og billion dollar exit velger jeg fred i verden any day!

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*