Nytt om navn

Sensorita kaprer nok en tidligere Cognite-profil

Med utdanning fra både Stanford og MIT, kommer Katrine Tjølsen inn som det nyeste tilskuddet i avfallshåndterings-startupen. 

Nytt fjes: Ulrikke Lien (Sensorita-günder og daglig leder t. v.) og Katine Tjølsen.
Publisert Sist oppdatert

– Sensorita har jo et skikkelig vinnerteam, sier Katrine Tjølsen, som blir ny produktsjef i avfallshåndterings-oppstarten fra 22. april. 

Tjølsen går selv inn i teamet med tung bakgrunn innen produktutvikling fra Aker-eide Cognite, der hun hadde produktansvaret for hovedproduktet «Cognite Data Fusion». 

Der kom hun tidlig inn – fra da selskapet hadde rundt 60 ansatte til over 500 med «enhjørningsstatus» da hun forlot det. 

Hun mangler heller ikke utdanningsbakgrunn på merittlisten. Tjølsen tok nemlig nylig en toårig MBA (en master i økonomi og ledelse) ved Stanford Graduate School of Business, et av USAs topp-universiteter.

Hun har i tillegg en femårig mastergrad i informatikk fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) – også et topp-universitet i USA.

Noe som også kan være en artig fun fact er at hun er tidligere junior-norgesmester i sjakk, og har deltatt både i OL og VM for Norge. Hun sitter også i fylkesstyret i Oslo MDG.

– Siden i fjor sommer har jeg jobbet som selvstendig rådgiver for Celsia og Inherit Carbon Solutions mens jeg har sondert veien fremover. Nå vil jeg ta med meg alt jeg lærte i Cognite og på Stanford om produktledelse og hvordan bygge selskap inn i Sensorita, forteller Tjølsen. 

– Skilte seg ut

Tjølsen har vurdert en rekke norske klimastartups og fikk flere konkrete tilbud, før hun kom frem til at det var Sensorita som skilte seg ut for henne. 

– Norge er bare to prosent sirkulær og et av de minst sirkulære landene i Europa. Sensorita kan hjelpe både Norge og land over hele verden til å omstille seg til en sirkulær økonomi hvor den nye normalen er å bruke gjenvunne materialer, sier hun. 

Også arbeidskulturen i Sensorita-teamet var en veiende faktor, forteller hun.

– I tillegg har Ulrikke som CEO de egenskapene som trengs for å bygge et stort, globalt selskap fra Norge. Hun tør å tenke stort, klarer å tiltrekke seg både ledende investorer og flinke ansatte, og har en uhørt utholdenhet som ultraløper.

Lien selv svarer med at hun er svært glad for å ha kapret Tjølsen til teamet:

– Head of Product-rollen blir spesielt viktig for oss fremover, nå som vi har fått ferdigstilt og sertifisert teknologien vår for skalering.

Tjølsen er ikke den først Cognite-profilen som går inn i Sensorita. CTO Joel Wilsson, har også bakgrunn som Cognites første cloud-infrastrukturingeniør.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.