avfall

Sensorita-gründeren henter profiler fra Cognite og Viva Labs

Ulrikke Lien har hanket inn to svært erfarne tech-profiler i jakten på å nå målet om 60 millioner i omsetning.

Henrik Holen (f.v.), Ulrikke Lien og Joel Wilsson er nye kolleger i Sensorita.
Publisert

Shifter har i flere omganger skrevet om Sensorita, den norske startupen som har mål om å snu opp-ned på avfallsbransjen med kunstig intelligens og sensorer for å holde oversikt over innholdet i conatinere. Nylig signerte gründer Ulrikke Lien to svært meritterte tech-profiler til selskapet. Henrik Holen har kommet inn som ny kommersiell leder, mens Joel Wilsson har startet som ny teknologisjef. Målet nå er å nå 60 millioner kroner i årlig omsetning (ARR).

– Vi ønsker å styrke teamet vårt med de aller beste talentene der ute for å sikre at vi når våre ambisiøse mål, sier Ulrikke Lien om tilskuddet til teamet.

Exit-gründer

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Henrik Holen er en av gründerne bak smarthus-selskapet Viva Labs, som etterhvert ble solgt til italienske Enel, det nest største kraft-konsernet i verden. Med denne erfaringen bringer han verdifull kunnskap om kommersialisering og strategi til bordet, ifølge Ulrikke Lien.

– Henrik har lang erfaring med store kontrakter til store europeiske selskaper, og har vært gjennom en vellykket startupreise. Med hans erfaringer fra både salg og selskapsbygging er han et solid tilskudd til teamet, sier Sensorita-gründer Lien i en pressemelding.

– Da jeg så etter noe nytt, var det viktig for meg å finne et selskap som løste en samfunnsutfordring, forteller Henrik Holen. 

– Jeg hadde planlagt en lengre pause, men da jeg møtte Ulrikke og Sensorita-teamet var det åpenbart at dette var det jeg så etter. De hadde bygget en unik løsning, og responsen jeg har opplevd i markedet så langt har bekreftet dette, legger han til.

 

Den nye CTOen Joel Wilsson kommer fra Cognite, og var selskapets første cloud-infrastrukturingeniør da teamet var på rundt 30. Da han forlot selskapet var de over 800 ansatte,  Før Cognite var han tech lead i Telenor Digital.

– Joel har vært med på to skaleringsreiser tidligere. Alle jeg har snakket med som har jobbet med ham snakket utrolig varmt om ham, både som fagperson og teamleder, sier Lien.

Wilsson ble ifølg pressemeldingen trukket mot Sensorita av flere faktorer, inkludert ønsket om å bygge noe eget og bli en del av et mindre og effektivt team. 

– Sensorita løser et viktig miljøproblem, og det har jeg lyst til å være en del av, sier Wilson. Selv har han lang erfaring i softwareutvikling og plattformløsninger, og synes det er spennende at selskapet også har en hardwarekomponent.

Erfaring

De to teknologiprofilene er også med på å øke gjennomsnittsalderen.

– Det er fantastisk å få med Henrik og Joel, som har erfaringen vi har manglet i kjerneteamet. Hittil har vi vært et relativt ungt team Sensorita, der vi har lent oss på erfaringen til styremedlemmene våre, sier Lien. 

I styrete sitter Jonas Rinde (tidligere Huddly- og Nomono-gründer) og Cecilie Lind (tidligere adm.dir i Avfall Norge), samt Torkjell Nilsen som erfaren styreleder fra andre tidligfase-selskaper (Huddly og Oivi).