Politikk

Over 570 har signert opprop på et døgn 

Antallet som har signert NAST-oppropet fortsetter stadig å vokse. 

Mandag ble det holdt møte på Mesh med (f.v) Anders Mjåset, Vegard Aakre Vik og Johan Brand
Publisert Sist oppdatert

Kun et døgn etter at det først ble lagt ut, har over 579 personer signert NAST-oppropet mot de foreslåtte endringene av exit-skatten. 

Signeringene har med andre ord rent inn siden Shifter først skrev om oppropet i går. Da var tallet 170.

Det er NAST (Norwegian Alliance for Startups & Tech) som står bak oppropet som har som formål om å være en motstemme til endringsforslagene i utflytter-skatten regjeringen kom med rett før påske. 

– Dette er en veldig viktig sak som startup-scenen samler seg om. Så folk engasjerer seg fort, men vi hadde ikke trodd at det skulle komme så mange signeringer på et døgn, sier Mesh-gründer og initiativtaker i NAST, Anders Mjåset. 

Blant de som har signert er det mange som deler hvilke konsekvenser de foreslåtte endringene i exit-skatten vil kunne ha. 

– Over 200 tidligfase og senfase-selskaper har delt hvilke konsekvenser det kan ha. Det handler både om utflytning, ansettelser og nyetablering, sier Mjåset. 

LES OGSÅ: Stjernegründere går sammen for å påvirke neste valg. 

Sender innspill

Forslaget til exit-skatt er for tiden på høring, med innspillsfrist 21. mai. 

– Vi kommer til å sende inn innspill på dette og gjøre det til en av sakene vi skal jobbe med i NAST, sier Mesh-gründeren. 

Tanken er også å bruke mange av casene de har mottatt i oppropet i innspillet. 

Mjåset forteller at de nå har planer om å gå i dialog med de politiske partiene for å komme med direkte innspill. 

Onsdag svarte finansminister Trygve Slagsvold Vedum og Finansdepartementet på en rekke spørsmål om skatte-forslagene de har kommet med. 

LES SVARENE HER: Gründere i opprør om exit-skatt: Slik svarer Vedum. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi møter ledelsen i Venstre i morgen og har vært i kontakt med noen partier. Flere av oss i Mesh skal til San Fransisco i neste uke der både Vestre (Jan Christian Vestre, næringsministeren) og Tung (Karianne Tung, digitaliseringsministeren) skal være. Så det blir trolig litt politikk-snakk der, sier Mjåset.