karriere

Ny sjef i halvleder-lokomotiv

Wegard Wollan forlater Touchetix for å ta over Nordic Semiconductor etter Svenn-Tore Larsen som har ledet selskapet i over 20 år.

Wegard Wollan forlater Touchetix for å ta over Nordic Semiconductor etter Svenn-Tore Larsen som har ledet selskapet i over 20 år.
Publisert Sist oppdatert

Styret i Nordic Semiconductor har utnevnt Vegard Wollan til ny administrerende direktør i Nordic Semiconductor ASA, da Svenn-Tore Larsen trekker seg tilbake etter å ha ledet selskapet i mer enn to tiår.

– Jeg er utrolig stolt over det Nordic-teamet har oppnådd gjennom dristige teknologivalg, innovativ forskning og utvikling, og ved å bygge sterke, langvarige relasjoner med ledende globale kunder gjennom årene, sier Svenn-Tore Larsen.

– Jeg forlater et selskap med mange muligheter og en spennende fremtid. Vi er veldig fornøyde med å kunngjøre at vi har en dyktig leder som Vegard til å ta over når jeg trekker meg tilbake. Han er en fremtredende skikkelse i den globale halvlederindustrien, med en enestående bakgrunn som seriegründer, legger Larsen til.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Utnevnelsen av Vegard Wollan kommer etter en omfattende internasjonal søkeprosess som en del av et lederutviklingsprogram som ble initiert i 2021 for å sikre selskapets langsiktige strategiske utvikling.

Larsen ble først medlem av styret i Nordic i 2000 og ble utnevnt til administrerende direktør i 2002. Han ledet Nordics reise fra et lite konsulentselskap med mindre enn 10 millioner dollar i omsetning til et globalt halvlederselskap med en omsetning på 777 millioner dollar i fjor og rundt 1500 ansatte.

– Svenn-Tore har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av Nordic Semiconductor til et globalt ledende tilkoblingsselskap siden årtusenskiftet. Hans bidrag har vært avgjørende for at Nordic har oppnådd sin posisjon som en anerkjent leder i både Bluetooth lavenergimarkedet og det fremvoksende cellulære IoT-markedet, sier Birger Steen, styreleder i Nordic Semiconductor.

Larsen vil jobbe frem til 31. desember 2023, med Wollan som tiltrer 1. januar 2024. Påtroppende administrerende direktør Vegard Wollan startet sin karriere hos Nordic VLSI, som senere ble til Nordic Semiconductor. 

Som en del av oppfinnerlaget bak AVR mikrokontrollerteknologien, sluttet Wollan seg til Atmel i 1996 hvor han bygde en svært lønnsom forretning med høy margin og 1 milliard dollar i omsetning som VP og General Manager for Touch and MCU Business Unit. Atmel ble kjøpt opp av Microchip Technology i 2016, og Wollan gikk deretter videre til å etablere Mywo. I 2021 ble Mywo slått sammen med TouchNetix, en «global innovasjonsleder» innen berøringsteknologier, hvor Wollan for øyeblikket er administrerende direktør.

– TouchNetix er på en spennende reise, og jeg forlater et flott selskap som er godt posisjonert for fremtiden. Nå vender jeg tilbake til mine røtter i Nordic, som har vokst til å bli en internasjonalt anerkjent bransjeleder. Jeg er imponert over hva Svenn-Tore og hans team har skapt, og håper å bringe med meg nye tilnærminger for å utvikle organisasjonen og generere lønnsom vekst i årene som kommer, sier Vegard Wollan.

CTO i Touchnetix, Gaute Myklebust, overtar nå som CEO i selskapet.