tjenester

Nå vokser dekkskift-startupen Noddi raskt 

Får med engleinvestorer på turen.

Odin Alveng og Tom Arne Danielsen
Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært en sikker oppskrift for gründere. Finn en tjeneste, gjerne stor og  lønnsom, men som ikke har tatt digitaliseringen innover seg. Lag deretter en teknologisk smartere konkurrent. Repeat. 

I Ycombinator kaller de det «tech-enabled», og i tidligere opptaksrunder til den suksessfulle akseleratoren var slike startups dominerende, selv om det er færre av de i årets opptak. 

I Norge faller dekkskift-startupen Noddi inn i en slik kategori. Gründerne har en avansert algoritme for mest effektiv kjøring mellom kundenes garasjer, hvor de skifter dekk på bilene deres. Bare skift av dekkene koster 599 kroner, så blir regningen større dersom man trenger hjelp med bæring eller henting av dekkene fra et annet sted. Noddi tilbyr også å vaske bilen på inn- og utsiden.

Til Dagens Næringsliv forteller gründer Tom Arne Danielsen at selv om dimensjonene fortsatt er små, har Noddi nå gjennomført 6000 oppdrag kommersielt rundt Oslo.

Fra en omsetning på 400.000 i 2022, ligger selskapet an til å seks-doble til 2,5 millioner i 2023 ifølge ikke-ferdigstilte regnskapstall.

Samtidig skal marginene være gode.

– På dekkskift, som er det vi har gjort absolutt mest av, så ser vi på hva det koster å gjennomføre, med lønn, kilometer, bompenger. Der ligger vi i snitt på 49 prosent driftsmargin. Og da er alt det administrative automatisert, sier Danielsen til DN.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Henter fem millioner

Selskapet har hentet fem millioner kroner til en prising på 50 millioner. Oda-gründer Karl Munthe-Kaas har vært med i det som er fetterens selskap siden starten. Det har også Oda-gründer og Skyfall-partner Jon Kåre Stene. Ny på eiersiden er tidigere GET-sjef Gunnar Evensen og rallykjører Andreas Mikkelsen.